1. Beklim de Muur van Geraardsbergen of volg het spoor van de schiptrekkers: met de fiets dwars door de Denderstreek
  PREMIUM
  Denderstreek

  Beklim de Muur van Geraards­ber­gen of volg het spoor van de schiptrek­kers: met de fiets dwars door de Dender­streek

  Fietsen is hot: sinds de uitbraak van corona hebben we niet alleen te voet onze regio verkend, maar ook de fiets werd massaal vanonder het stof gehaald en opgelapt. Omdat fietsen gezond is en je zo je gewicht onder controle kunt houden, selecteren we voor jou zeven mooie fietsroutes in de Denderstreek. Lees hier meer over de mooiste fietsroutes van Vlaanderen.
 1. 5 keer uit in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek: van een ontiegelijk vroege boswandeling naar een trampolineparadijs of de kermis
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen/Denderstreek

  5 keer uit in de Vlaamse Ardennen en Dender­streek: van een ontiege­lijk vroege boswande­ling naar een trampoline­pa­ra­dijs of de kermis

  Het is niet al voetbal wat de klok slaat in het weekend van 12 en 13 juni: dankzij de goede coronacijfers mogen we ook weer naar de kermis en kan in Aalst het grootste trampolinepark van de Benelux de deuren openen. Of wordt het zondag een vroege boswandeling? Of een ontspannende shownamiddag in Mater? Of grappig toneel in Ename? Dit zijn onze tips voor een weekend met voor elk wat wils.
 1. Ronny Martens (62) viel bijna in tijdens finale van EK 80, maar werd nooit Rode Duivel: “Ik scoorde makkelijk, maar kon niet op tegen Vandenbergh”
  voetbal 'bijna vergeten' EK-gangers

  Ronny Martens (62) viel bijna in tijdens finale van EK 80, maar werd nooit Rode Duivel: “Ik scoorde makkelijk, maar kon niet op tegen Vanden­bergh”

  In onze reeks van bijna-vergeten EK-helden is hij het buitenbeentje. Ronny Martens, ondertussen 62, is de enige die wel op een EK-eindbeurt stond, maar die uiteindelijk geen enkele cap als Rode Duivel opstak. De voormalige prijsschutter van Anderlecht, Beveren, AA Gent, KV Mechelen en RWDM grossierde nochtans in doelpunten. “Maar er was een beetje concurrentie, hé”, grijnst hij. “En ik had als jonkie misschien beter een minder grote bek opgezet.”
 1. REEKS. Geniet op deze zes stadsterrassen in de Vlaamse Ardennen een frisse pint
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen

  REEKS. Geniet op deze zes stadster­ras­sen in de Vlaamse Ardennen een frisse pint

  Dankzij de heropening van de terrassen kunnen we eindelijk weer genieten van een drankje en hapje in de buitenlucht. Bij Het Laatste Nieuws gaan we daarom drie weken lang op zoek naar de mooiste terrassen van Vlaanderen. Vorige week zochten we de rust op in de natuur, dit weekend tonen we je de unieke terrassen in de steden en gemeenten. Op deze terrasjes in de Vlaamse Ardennen geniet je van de gezellige drukte. Nog meer parels vind je hier.
 2. Bertram De Coninck (82), peetvader van regionale televisie, trekt deur AVS achter zich dicht: “40 jaar gevochten voor het nieuws in de straat”
  PREMIUM
  Eeklo/Gent

  Bertram De Coninck (82), peetvader van regionale televisie, trekt deur AVS achter zich dicht: “40 jaar gevochten voor het nieuws in de straat”

  Veertig jaar lang was hij de peetvader van de regionale televisie in Vlaanderen, maar nu is het genoeg geweest. Bertram De Coninck (82) uit Eeklo trekt de deur van de regionale zender AVS achter zich dicht. Schermgezicht Sarah De Backer uit Geraardsbergen volgt hem op als voorzitter. “Op mijn leeftijd heb je geen zin meer in discussies”, zegt de man. Wij duiken met hem terug in de tijd.