Een archiefbeeld van de Lierse reuzen.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van de Lierse reuzen. © Marc Aerts

Zondag eerste castingdag voor Reuzenommegang, organisatiecomité zoekt 1.200 figuranten

LierOp zondag 27 maart is er in het Lierse cultuurcentrum Colibrant (Deensestraat 6) een eerste castingdag voor de Reuzenommegang die op de eerste twee zondagen van oktober uitgaat. In totaal zijn er tijdens de ommegang zowat 1.200 figuranten nodig.

 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. HUIZENJACHT. De Antwerpse wijk Sint-Andries, het creatieve hart van de stad: “Een gerenoveerd appartement vanaf 300.000 euro”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. De Antwerpse wijk Sint-An­dries, het creatieve hart van de stad: “Een gereno­veerd apparte­ment vanaf 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: de wijk Sint-Andries in Antwerpen, een volkse, karaktervolle buurt, waar je maar beter niet te lang wacht als je je slag wil slaan op de woningmarkt. “Het Zuid wordt onbetaalbaar, dus schuiven kopers op naar Sint-Andries.”
  Antwerpen
 3. Bezoek uit het buitenland in het Sint-Gummaruscollege in Lier: “Nu was het onze beurt”
  PREMIUM

  Bezoek uit het buitenland in het Sint-Gummarus­col­le­ge in Lier: “Nu was het onze beurt”

  Tijdens de week van maandag 13 tot vrijdag 17 maart 2023 kreeg het Sint-Gummaruscollege in Lier bezoek van drie buitenlandse scholen in het kader van hun Erasmusproject. De uitwisseling in Lier is het sluitstuk van dit project. In oktober 2021 werd een bezoek aan Murcia gebracht, in maart 2022 aan Athene en in oktober 2022 aan Sicilië. De buitenlandse leerlingen mochten tijdens deze week bij het gezin van een leerling logeren. “We willen de leerlingen vooral verbinden”, zegt leerkracht Kristof Decapmaker.
  Lier