Tanné Bogaerts schreef het boek ‘Kind van extreemrechts’.
Volledig scherm
PREMIUM
Tanné Bogaerts schreef het boek ‘Kind van extreemrechts’. © David Legreve

“Zie mama heel graag, maar haar ideeën zijn verwerpelijk”: dochter van Vlaams Belang-mandataris schrijft ‘Kind van extreemrechts’

Mechelen/LierHaar hele leven lang hield Tanné Bogaerts angstvallig verborgen dat ze een kind was van een Vlaams Belang-mandataris uit schrik erop te worden afgerekend. Nu komt ze daar ronduit voor uit in een boek: ‘Kind van extreemrechts’. “Als ik als onbekende vrouw van 28 het racisme van mijn moeder kan benoemen, moeten ook anderen kunnen spreken.”

  1. Lierse neurowetenschapper Kia (40) krijgt 2 miljoen euro voor onderzoek: “Het is de grootste geldbeurs van Europa die je kan krijgen”
    PREMIUM

    Lierse neuroweten­schap­per Kia (40) krijgt 2 miljoen euro voor onderzoek: “Het is de grootste geldbeurs van Europa die je kan krijgen”

    Kiavash (Kia) Movahedi (40) uit Lier is professor en neurowetenschapper. Voor zijn lopend onderzoek kreeg hij de Consolidator Grant, een prestigieuze Europese geldbeurs. We spreken elkaar in Café ‘t Goed Voorbeeld, aan de overkant waar zijn mama Cherry vroeger restaurant de Nieuwe Schapestal uitbaatte. Kia vertelt hoe hij naar Lier is gekomen en waarom zijn onderzoek deze beurs toegewezen kreeg. “Hopelijk kan ons onderzoek helpen om hersenziektes te bestrijden”, zegt hij.
    Lier