Deze voortuintjes in de Boomlaarstraat moeten de bewoners ontharden.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze voortuintjes in de Boomlaarstraat moeten de bewoners ontharden. © David Legreve

Weg met klinkers en grind: bewoners moeten voortuinen in Lier weer ontharden (en dat kan u ook te wachten staan)

De stad Lier heeft een 25-tal inwoners het bevel gegeven hun voortuintjes te ontharden. De klinkers, de tegels en het grind moeten wég. De mensen die er wonen zijn behoorlijk misnoegd, want nu zullen ze ook hun auto’s niet meer op de oprit kunnen parkeren. Elke Vlaming die zonder vergunning zijn voortuin verhardt, kan nadien gedwongen worden om alles weer uit te breken. “Die vergunning is namelijk niet enkel in Lier verplicht, maar in álle Vlaamse gemeenten.”

180 reacties

 • Greta Van den broecke

  1 maand geleden
  Dit zouden ze in gans Vlaanderen moeten doorvoeren. Bij ons in Westmalle, zijn er 'stenen' straten waar al de grondoppervlakte tot tegen de rijbaan verhard is. Mensen verharden niet enkel hun voortuin maar ook hun oprit tot tegen de rijbaan. Soms zelf de ganse strook tussen hun voortuin en de baan (is geen eigendom). Dit ziet men veel in landelijke dorpen waar geen voetpad is. En dan is men verwonderd dat we met een te laag waterniveau zitten, in een regio waar het toch genoeg regent.
 • Ludo Segers

  1 maand geleden
  Terechte maatregel, wat een verschrikkelijk uitzicht al die opritten. En maar wenen als het water binnenloopt, want dan is het niet hun schuld. Te weinig parkeerplaats voor 2 wagens op straat? Dan had je een ander huis moeten kopen of verander mss je vervoer.
 • Ben Strubbe

  1 maand geleden
  En terecht ! Je ziet het overal gebeuren. Voortuintjes die worden afgebroken voor het stallen van de auto. Het enige probleem is dat de lokale overheid het al die jaren heeft getolereerd. De overheid had 'onmiddellijk' moeten reageren in plaats van te gedogen. En dat 'waterdoorlatend' is natuurlijk maar een uitvlucht.
 • Sandy Dujardin

  1 maand geleden
  Het wordt gezellig als we allemaal elektrisch gaan rijden. Op straat parkeren, enkele huizen verder en dan met verlengsnoer tot aan de laadpaal die thuis hangt.
 • Jan Boden

  1 maand geleden
  De mensen hadden toch gevraagd om de terrassen terug te openen, dus wat is het probleem ?
 1. Dertig Lierse gezinnen krijgen bevel om voortuin te ontharden: “Nog maar net verhuisd en al meteen extra kosten”
  PREMIUM
  Lier

  Dertig Lierse gezinnen krijgen bevel om voortuin te ontharden: “Nog maar net verhuisd en al meteen extra kosten”

  Ongeveer dertig Lierse gezinnen hebben onlangs van de stad Lier het bevel gekregen om op korte termijn hun verharde voortuin te ontharden. Het stadsbestuur wil dat klinkers, tegels en kiezels worden vervangen door groenaanplantingen. “Dit klinkt misschien als onsympathieke regelneverij, maar er zijn echt wel goede redenen om de voortuinen te vergroenen”, zegt waarnemend burgemeester Rik Verwaest (N-VA).
 2. Is bio beter voor de gezondheid? En hoe herken je een écht bioproduct? Expert geeft antwoord op enkele veelgestelde vragen
  PREMIUM

  Is bio beter voor de gezondheid? En hoe herken je een écht bioproduct? Expert geeft antwoord op enkele veelgestel­de vragen

  In 2020 gaven alle Belgen samen 892 miljoen euro uit aan biologische producten, een stijging van 14 procent ten opzichte van 2019. Ook in coronatijden bleef die stijgende tendens aanhouden: ondanks de globaal hogere prijs van bioproducten kozen mensen nog bewuster voor meer bio en meer lokale teelt. Maar wanneer is een product 100 procent zeker bio? Wat betekent een biolabel? En is bio ook gezonder? Coördinator Hilde De Geeter van het Nutrition Information Center (NICE) voedt ons met de juiste antwoorden.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek