Tom Marien (rechts op de foto) en Peter Pazmany lanceren de podcast 'Het pad van de kat'.
Volledig scherm
Tom Marien (rechts op de foto) en Peter Pazmany lanceren de podcast 'Het pad van de kat'. © David Legreve

Wandeling ‘Het pad van de kat’ leidt nu ook tot podcast

LierEen goed jaar geleden stippelden auteur Tom Marien en illustratrice Lies Van Gasse de poëtische wandeling ‘Het pad van de kat’ uit. In de voorbije maanden maakte Marien de wandeling door Lier in het bijzijn van enkele bijzondere Lierenaars. De gesprekken die de auteur en zijn gasten onderweg hadden, werden in een vijfdelige podcast vastgelegd.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Lierenaar Nicky verkoopt zelfgeknoopte Buddy’s voor Rode Neuzen Dag: “Als jongere ging ik zelf ook door een moeilijke periode”
  Lier

  Lierenaar Nicky verkoopt zelfge­knoop­te Buddy’s voor Rode Neuzen Dag: “Als jongere ging ik zelf ook door een moeilijke periode”

  Lierenaar Nicky Matthys (33) heeft in het kader van Rode Neuzen Dag al meer dan tweehonderd zelfgeknoopte Buddy’s – poppetjes van paracord – aan de man gebracht. “Ik heb een bijzondere sympathie voor Rode Neuzen. Zelf ging ik in de middelbare school door een moeilijke periode. Gelukkig hielpen enkele leraars me er toen mee bovenop”, vertelt Nicky.