Toots Thielemans zaliger met zijn onafscheidelijke mondharmonica.
Volledig scherm
Toots Thielemans zaliger met zijn onafscheidelijke mondharmonica. © photo_news

Vzw Ripspiqué organiseert hommageconcert voor Toots Thielemans zaliger

LierOp 29 april aanstaande is het exact honderd jaar geleden dat de wereldbekende muzikant Toots Thielemans werd geboren en dat wil de Lierse vzw Ripspiqué niet zomaar laten voorbij gaan. Ripspiqué organiseert die dag een hommageconcert voor de in 2016 overleden Thielemans.

 1. Berlaar opent eerste hondenlosloopzone tussen Merelstraat en Ebroek
  Berlaar

  Berlaar opent eerste hondenlos­loop­zo­ne tussen Merel­straat en Ebroek

  Berlaar opende vandaag de eerste hondenlosloopzone in de gemeente. Tussen de Merelstraat, Valkenhof en Ebroek kocht de gemeente een domein van 2.560 vierkante meter aan, waar je naast een hondenweide ook een Heldenbos, waterpoelen en zitbanken kan vinden. “In een landelijke gemeente zoals Berlaar kennen we veel hondeneigenaars”, vertelt schepen van Dierenwelzijn Willy Beullens (CD&V). “Ons dorp en de prachtige Netevallei nodigen uit om te gaan wandelen, maar er bestond al een tijdje een nood aan een hondenlosloopzone. Met dit domein tussen Ebroek en Merelstraat hebben onze viervoeters nu een plek om vrij rond te dartelen en te spelen met soortgenootjes.” Het lokaal bestuur kocht het domein eind 2019 voor 113.000 euro aan. De afgelopen jaren en maanden werd het domein ingericht met een Heldenbos, waterpoelen, zitbanken, een omheining met poort voor de hondenweide en een infobord met spelregels. “Zo zal je jouw hond steeds aangelijnd moeten houden tot je binnen de omheinde zone bent, zal je je hond voortdurend in de gaten moeten houden en moet je ook in en rond de hondenweide het afval van je hond opruimen. De losloopzone is geen hondentoilet.”
 2. Winkeldief krijgt 1 jaar effectief voor diefstal van flessen champagne
  Lier

  Winkeldief krijgt 1 jaar effectief voor diefstal van flessen champagne

  Een 43-jarige man is door de rechter veroordeeld voor het plegen van twee winkeldiefstallen. In totaal ging hij ervandoor met vier flessen champagne. De flessen alcohol stal hij tijdens een bezoek aan de supermarkt Carrefour. De laatste keer werd hij opgemerkt, tegengehouden en opgepakt. Sindsdien zat hij in de gevangenis. De diefstallen werden niet betwist. Naar eigen zeggen deed het zodat hij zijn afkickpillen voor heroïneverslaving kon betalen. Het parket vroeg een celstraf van 15 maanden effectief, de verdediging pleitte om enige mildheid. Na beraad veroordeelde de Mechelse rechter hem tot een celstraf van 1 jaar effectief.