Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Henk Deleu

“Voor je het weet, ben je aan padel verslaafd”: Antwerps topspeelster ontrafelt het geheim van dé sporthype. Plus: vijf terreinen in uw buurt

Mechelen-LierDe sporthype van het moment? Padel, natuurlijk! De mix tussen tennis en squash, op een terrein met glazen wanden, is sinds de pandemie zo goed als een nationale sport geworden. Wat maakt padel zo populair? We vroegen het aan Shana Oyen, topspeelster uit Edegem en verantwoordelijk voor de trainersopleidingen in Antwerpen. “Beginners houden best met enkele tips rekening”, zegt ze. Wij lijsten ook enkele terreinen in uw buurt op.

 1. Padel is het snelst groeiende spel ter wereld: onze tennisexpert vertelt alles wat je moet weten als je ermee wil beginnen
  PREMIUM

  Padel is het snelst groeiende spel ter wereld: onze tennisex­pert vertelt alles wat je moet weten als je ermee wil beginnen

  Afgelopen jaar kwamen er maar liefst 135 padelterreinen bij, enkel in Vlaanderen. “Bij veel clubs zijn de terreinen zelfs de hele dag door bezet”, aldus onze tennisexpert Filip Dewulf. Maar waarom is padel, de mix tussen tennis en squash, nu zo populair? Wat zijn de spelregels en wat moet je weten als je ermee wil starten? Onze tennisexpert legt uit.
 2. Guido Van Limbergen stopt als keeperstrainer en wordt eerste video-analist van Racing Mechelen: “Belangrijke stap in verdere professionalisering”
  voetbal derde nationale B

  Guido Van Limbergen stopt als keepers­trai­ner en wordt eerste vi­deo-ana­list van Racing Mechelen: “Belangrij­ke stap in verdere professio­na­li­se­ring”

  Guido Van Limbergen maakt een carrièreswitch bij Racing Mechelen. De Juttenaar stopt na zeven seizoenen als keeperstrainer van het eerste elftal en wordt video-analist in het Oscar Vankesbeeckstadion. Een primeur voor Racing dat met de creatie van de functie in de trainersstaf een nieuwe stap zet in de verdere professionalisering van de club.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw