De rechtbank van Mechelen.
Volledig scherm
De rechtbank van Mechelen. © David Legreve

Vijftiger neemt zoon bij de keel tot diens hoofd rood zag, parket vraagt celstraf van 1 jaar

LierEen celstraf van 1 jaar met een eventueel uitstel. Die straf hangt een 52-jarige Lierenaar boven het hoofd. De vijftiger stond vandaag terecht voor geweld tegenover zijn partner, dochter én zoon. 

 1. Herenthoutenaar schrijft boek over het kampioenenjaar van Lierse: “Eerbetoon aan de helden van toen”
  Herenthout/Lier

  Herenthou­te­naar schrijft boek over het kampioenen­jaar van Lierse: “Eerbetoon aan de helden van toen”

  Jurgen Geyselings, regiojournalist voor Het Laatste Nieuws in de Kempen, werkt aan een boek over het kampioenenjaar 1997 van K. Lierse S.K. De voorbije maanden trok hij eropuit om de mensen te spreken die het succesjaar mogelijk maakten. “Ik ontmoet nu een heleboel spelers waarvoor ik vroeger naar het stadion trok. Voor mij zijn het nog steeds m’n helden.” In mei 2022, exact 25 jaar na het behalen van de landstitel, wordt het boek gelanceerd.
 2. Stadsschouwburg kleurt oranje tegen geweld op vrouwen en kinderen: aantal dossiers wéér verdubbeld
  Regio Mechelen

  Stads­schouw­burg kleurt oranje tegen geweld op vrouwen en kinderen: aantal dossiers wéér verdubbeld

  De Mechelse Stadsschouwburg kleurde donderdagavond op de Internationale dag tegen geweld op vrouwen oranje om aandacht te vragen voor de problematiek. De cijfers van het Family Justice Center (FJC) kleuren immers bloedrood. Het aantal dossiers is voor het twee jaar op rij zowat verdubbeld. “Onze werking heeft aan bekendheid gewonnen, maar dat kan niet de enige verklaring zijn”, zegt coördinator Karolien Boonen.