De rechtbank van Mechelen.
Volledig scherm
De rechtbank van Mechelen. © David Legreve

Vijftiger neemt zoon bij de keel tot diens hoofd rood zag, parket vraagt celstraf van 1 jaar

LierEen celstraf van 1 jaar met een eventueel uitstel. Die straf hangt een 52-jarige Lierenaar boven het hoofd. De vijftiger stond vandaag terecht voor geweld tegenover zijn partner, dochter én zoon. 

 1. Jana (22) verkleedt zich in haar vrije tijd in een rode draak met grote oren: “Zodra ik dat pak aantrek, zit ik helemaal in dat personage”
  PREMIUM
  Lier

  Jana (22) verkleedt zich in haar vrije tijd in een rode draak met grote oren: “Zodra ik dat pak aantrek, zit ik helemaal in dat personage”

  Het langverwachte derde seizoen van The Masked Singer is er eindelijk. BV’s zingen en dansen weer elke week in schitterende pakken en moeten zich helemaal inleven in personages als Champignon, Mummie of Leeuw. Er bestaat echter een hele gemeenschap die in hun vrije tijd in zulke pakken kruipt. Jana Linden (22) uit Lier is een van hen en maakte haar personage Fluff helemaal zelf: “Tijdens een fotoshoot in Doel dachten enkele voorbijgangers dat we promo maakten voor het nieuwe seizoen van The Masked Singer.” Een goed gesprek over een opmerkelijke en niet bepaald goedkope hobby, waar ook de politie altijd alles wil van weten.
 2. Droomwoning blijkt nachtmerrie voor Sarah en haar autistische tweelingzus: “Een verhuis zou een te grote verandering zijn voor mijn zus”
  PREMIUM
  Duffel

  Droomwo­ning blijkt nachtmer­rie voor Sarah en haar autisti­sche tweeling­zus: “Een verhuis zou een te grote verande­ring zijn voor mijn zus”

  “Voor zijn overlijden heb ik mijn vader beloofd goed voor mijn zus te zullen zorgen, en zie ons hier nu zitten.” De Duffelse Sarah Peeters (32) en haar tweelingzus Inge, die aan autisme lijdt, betalen zich al drie jaar lang blauw aan advocaten en deurwaarders. Hun nieuwe woonst, zogezegd ‘instapklaar’, vertoont een hele resem gebreken. De rechtbank gaf de zussen gelijk, maar tot op heden hebben ze nog geen cent van de verkoper gezien. Een crowdfunding moet hen een handje helpen. Sara doet het verhaal van de lijdensweg die nu al drie jaar duurt.
 3. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.