Zo gaan de appartementen in de Lierse Bollaarstraat er uit zien.
Volledig scherm
Zo gaan de appartementen in de Lierse Bollaarstraat er uit zien. © RV

Vier bedrijven slaan handen in mekaar voor energieneutrale bouwprojecten, eerste project in Lier tegen volgende zomer klaar

Westerlo/Geel/LierVier Kempense bedrijven uit de bouwsector bundelen hun krachten in het collectief 03 Shift, waarmee ze voortaan enkel nog C02-neutrale bouwprojecten gaan realiseren. O3 Shift werd donderdagmiddag voorgesteld in de Lierse Bollaarstraat, waar momenteel 71 appartementen in opbouw zijn. “We willen een schokgolf door de conservatieve bouwsector jagen.”

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Fietsostrade even afgesloten door zoekactie naar verdachte individuen

  Fietsostra­de even afgesloten door zoekactie naar verdachte individuen

  De fietsostrade in Sint-Katelijne-Waver is vrijdag een tijdlang afgesloten. De politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) had er een perimeter ingesteld. “Kort daarvoor was er een melding binnen gekomen van enkele verdachte personen die waren opgemerkt in de buurt van de Beatrijsstraat. Ze toonden aandacht in enkele woningen”, vertelt politiewoordvoerster Lies Verreet. “Hierop zijn wij ter plaatse gegaan en op zoek gegaan naar deze verdachten. Alleen werden ze niet meer aangetroffen.” Een uurtje na de start van zoekactie werd de perimeter opnieuw vrijgegeven.
  Sint-Katelijne-Waver
 1. RONDVRAAG. Ranst gaat aantal publieke laadpalen uitbreiden: “Maar ze moeten efficiënt gebruikt worden, dus niet op elke hoek eentje”

  RONDVRAAG. Ranst gaat aantal publieke laadpalen uitbreiden: “Maar ze moeten efficiënt gebruikt worden, dus niet op elke hoek eentje”

  Ook Ranst zet in op het vergroenen van de Vlaamse wegen. En daar maakt het installeren van publieke laadpalen voor elektrische auto’s ook een groot deel van uit. Voor een minimum van 0,55 euro/kwh zal de Ranstenaar in de nabije toekomst zijn wagen ‘op straat’ kunnen opladen. Maar hoe talrijk zullen die laadpalen precies aanwezig zijn? “Er zal geen nieuwe worden geplaatst als er al eentje te vinden is op 250 meter wandelafstand.”
  Ranst
 2. Lyra-Lierse speelt zaterdag de topper op het veld van Hades Kiewit: “Wedstrijd met een gouden randje”
  PREMIUM
  voetbal tweede nationale B

  Ly­ra-Lier­se speelt zaterdag de topper op het veld van Hades Kiewit: “Wedstrijd met een gouden randje”

  Lyra-Lierse staat na een 16 op 18 plots in de top vier van tweede nationale B, op vijf punten van de leider en dat is Hades Kiewit. Zaterdag - let op: vervroegd aanvangsuur: 18.30 uur - staat er op het veld van Hades Kiewit dus een heuse topper op het programma, waarin Lyra-Lierse zich helemaal in het zog van Hades kan voetballen. Bij winst beent Lyra-Lierse de leider zo goed als bij.