Gretel Van den Broek voor de Standaard boekhandel in Lier, waar een speciaal hoekje werd ingericht met oude foto's en documenten omtrent de Tweede Wereldoorlog.
Volledig scherm
Gretel Van den Broek voor de Standaard boekhandel in Lier, waar een speciaal hoekje werd ingericht met oude foto's en documenten omtrent de Tweede Wereldoorlog. © Marc Aerts

Verzetsheld Staf Van Boeckel speelt hoofdrol in roman van kleindochter Gretel: “Pappie wou nooit spreken over de oorlog, maar ik moest dit boek schrijven”

LierSchrijfdocente Gretel Van den Broek uit Lier heeft een roman geschreven die is gebaseerd op het leven van de Lierse verzetsheld Staf Van Boeckel zaliger. Van Boeckel is de grootvader van Gretel (en van zanger/presentator Bart Peeters). “De pappie was altijd zo vriendelijk en goedlachs. Als je dan weet welke gruwel hij heeft meegemaakt…”, vertelt kleindochter Gretel.

 1. Putse Lieselotte werkt als eerste ‘hechtingscoach’ van Vlaanderen rond hechten binnen relaties: “Heel veel vrouwen en mannen die zich doodschamen over wie ze zijn”
  Putte

  Putse Lieselotte werkt als eerste ‘hechtings­coach’ van Vlaanderen rond hechten binnen relaties: “Heel veel vrouwen en mannen die zich doodscha­men over wie ze zijn”

  Lieselotte Bogaerts (33) uit Putte is sinds kort aan de slag als hechtingscoach en is daarmee de eerste coach in Vlaanderen die uitsluitend werkt rond het thema ‘hechten’. De Putse begeleidt volwassenen die worstelen met het hechten aan een partner in een relatie en kinderen en jongeren die schaamte- of schuldgevoelens hebben. “Ik wil het onbespreekbare bespreekbaar maken.”
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing