Een impressie van hoe Studio De Moeve er nu uitziet.
Volledig scherm
Een impressie van hoe Studio De Moeve er nu uitziet. © RV

Vernieuwde Studio De Moeve wil volop kansen bieden aan muzikaal talent

LierDe repetitieruimte in het Lierse jeugdcentrum Moevement (aan de Aarschotsesteenweg) heeft in de afgelopen periode een grondige make-over gekregen. Studio De Moeve wil een creatieve hotspot zijn en blijven voor muzikaal talent uit Lier en omgeving.

 1. Lierse neurowetenschapper Kia (40) krijgt 2 miljoen euro voor onderzoek: “Het is de grootste geldbeurs van Europa die je kan krijgen”
  PREMIUM

  Lierse neuroweten­schap­per Kia (40) krijgt 2 miljoen euro voor onderzoek: “Het is de grootste geldbeurs van Europa die je kan krijgen”

  Kiavash (Kia) Movahedi (40) uit Lier is professor en neurowetenschapper. Voor zijn lopend onderzoek kreeg hij de Consolidator Grant, een prestigieuze Europese geldbeurs. We spreken elkaar in Café ‘t Goed Voorbeeld, aan de overkant waar zijn mama Cherry vroeger restaurant de Nieuwe Schapestal uitbaatte. Kia vertelt hoe hij naar Lier is gekomen en waarom zijn onderzoek deze beurs toegewezen kreeg. “Hopelijk kan ons onderzoek helpen om hersenziektes te bestrijden”, zegt hij.
  Lier
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.