De vernieuwde minigolf aan het Lierse stadspark opent zaterdag de deuren. Vandaag was er de pre-opening.
Volledig scherm
De vernieuwde minigolf aan het Lierse stadspark opent zaterdag de deuren. Vandaag was er de pre-opening. © Marc Aerts

Vernieuwde minigolf opent zaterdag de deuren

LierDe meer dan veertig jaar oude minigolf aan het Lierse stadspark kreeg tijdens de voorbije weken een grondige facelift. Zaterdag opent de ‘new look’ minigolf de deuren voor het publiek, vandaag was er alvast een pre-opening voor enkele genodigden.

 1. Verwaarloosde honden die werden weggehaald bij Booischotse fokker beginnen er stilaan door te komen: “Maar ze zijn nog niet allemaal klaar voor adoptie”
  Mechelen/Booischot

  Verwaar­loos­de honden die werden weggehaald bij Booischot­se fokker beginnen er stilaan door te komen: “Maar ze zijn nog niet allemaal klaar voor adoptie”

  Bij Dierenbescherming Mechelen wordt er nog altijd hard gewerkt met de verwaarloosde cane corso’s die in mei en juni van dit jaar werden weggehaald bij een fokker uit Booischot (Heist-op-den-Berg). Van de 113 opgehaalde honden, zijn er 56 in Mechelen gebleven. Momenteel zijn er bij de dierenbescherming nog 10. Elders in Vlaanderen worden er 18 honden opgevangen. “Nog steeds zijn er honden die te bang zijn om te wandelen.”
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 3. Lars Coveliers en Berchem Sport pakken deugddoend punt tegen Lyra-Lierse (0-0): “Ons plan klopte”
  Voetbal tweede nationale B

  Lars Coveliers en Berchem Sport pakken deugddoend punt tegen Ly­ra-Lier­se (0-0): “Ons plan klopte”

  Na de ontgoocheling door de 1-0-nederlaag bij Hades vorige week, had Berchem de lastige opdracht om een nieuwe reactie in mekaar te boksen tegen Lyra-Lierse. Maar Lars Coveliers en zijn ploegmaats zetten hun voet naast de leider en in een partij die beide kanten op kon, zo zagen de bezoekers een doelpunt afgekeurd en kon Van Hoof een ultieme counter net niet afronden voor Berchem, bleef het uiteindelijk 0-0.