LIER _ Kardinaal Mercierplein
Volledig scherm
LIER _ Kardinaal Mercierplein © Klaas De Scheirder - Thinksmart.be

Verkeershinder in Papegaaistraat, Antwerpsestraat, Invalidenlaan, Blokstraat en Kardinaal Mercierplein

LierDe Papegaaistraat, Antwerpsestraat, Invalidenlaan, Blokstraat en het Kardinaal Mercierplein zullen eind januari en in de loop van februari verkeershinder ondervinden. De nodige maatregelen worden getroffen.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Politie betrapt 231 hardrijders

  Politie betrapt 231 hardrij­ders

  Tijdens een snelheidscontrole op twee plaatsen in Sint-Katelijne-Waver heeft de politie 231 chauffeurs geflitst. De politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) stond onder meer opgesteld langs de Mechelsesteenweg en op de Berlaarbaan. In totaal werden er 1.598 chauffeurs gecontroleerd. Op beide plekken mag er niet sneller gereden worden dan 50 kilometer per uur. Twee chauffeurs klokten af op een snelheid die daar ruim boven lang. Zo werd er op de Mechelsesteenweg een chauffeurs geflitst aan 78 kilometer per uur en langs de Berlaarbaan één aan 77 kilometer per uur.
  Sint-Katelijne-Waver
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. LEVENSVERHAAL. Kunststofpionier en wielersponsor Remi De Moor (87) overleden: “Ze noemden hem weleens de Belgische vader van Cancellara”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Kunststof­pi­o­nier en wielerspon­sor Remi De Moor (87) overleden: “Ze noemden hem weleens de Belgische vader van Cancellara”

  Remi De Moor is op 87-jarige leeftijd overleden aan een slepende ziekte. Hij was oprichter van het kunststofbedrijf Vosschemie in Lier maar hij had vooral een groot hart voor de wielersport. Zo hield hij mee de zesdaagse in Gent in stand en bracht hij het supporterscafé van topwielrenner Fabian Cancellara naar Koningshooikt. We blikken terug op zijn leven: “Zijn bezoek aan tourwinnaar Alberto Contador was een emotioneel moment.”
  Lier