Van Hool haalde een belangrijke bestelling binnen van De Lijn.
Volledig scherm
Van Hool haalde een belangrijke bestelling binnen van De Lijn. © Marc Aerts

Van Hool mag 36 e-bussen leveren aan De Lijn

KoningshooiktVervoersmaatschappij De Lijn gaat 36 elektrisch aangedreven bussen bestellen bij busbouwer Van Hool uit Koningshooikt en nog eens 24 bij de Nederlandse VDL groep. Het order is des te belangrijker omdat de leverancier waarover De Lijn het meest tevreden is in een latere fase nog eens 290 e-bussen mag leveren.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Vijftiger schuldig aan geweld op kinderen
  Lier

  Vijftiger schuldig aan geweld op kinderen

  Een 52-jarige Lierenaar die zijn zoon bij de keel greep, is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 1 met probatie-uitstel. Ook de dochter moest destijds in de klappen delen. De feiten dateren van vorig jaar. De man pleegde ze naar eigen zeggen door zijn hardnekkige alcoholverslaving. Uit het onderzoek zou volgens het parket ook nog hebben gebleken dat de man op zoek was naar een vuurwapen. “Een waarmee hij zijn dochter kon neerschieten”, klonk het nog. Naast het geweld op zijn kinderen stond de Lierenaar ook nog terecht voor een kopstoot aan zijn vrouw. Dat laatste werd betwist. Naast de celstraf van 1 jaar met probatie-uitstel werd ook de geldboete van 800 euro gedurende drie jaar uitgesteld. Aan zijn dochter en zoon werd respectievelijk een schadevergoeding toegekend van 611 en 1 euro.