Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Shutterstock

Twintiger wil dure merkjas aankopen met vals geld

 1. Werken Gangelberg-Steenbeek liggen stil tot 20 februari
  Berlaar

  Werken Gangelberg-Steen­beek liggen stil tot 20 februari

  Vorige maand zijn de voorbereidende werken begonnen tussen het kruispunt Gangelberg met Steenbeek tot aan het kerkhof Berlaar-Heikant. De aannemer startte aan de noordzijde met het bouwrijp maken en werkte vanaf Gangelberg tot aan de Smidstraat. Sinds eind vorige week liggen die werken echter tijdelijk stil. Het gaat dan zowel over het bouwrijp maken, als de nutswerken. De huidige verkeersmaatregelen in het kader van de werken blijven wel gelden.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. Nijlen behoort nu officieel tot Rivierenland, en niet tot de Kempen: “Er is niet naar ons geluisterd”
  PREMIUM
  Nijlen

  Nijlen behoort nu officieel tot Rivieren­land, en niet tot de Kempen: “Er is niet naar ons geluisterd”

  Het is officieel: Nijlen behoort tot Rivierenland, en niet tot de Kempen. Een teleurstelling voor vele Nijlenaars, die zich toch ook bij de ‘kempenzonen’ rekenen, maar ook qua samenwerkingsverbanden met de omliggende gemeentes en praktische zaken zoals de huisvuilophaling staan er veranderingen op til. Burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) voelt zich ook niet meteen thuis in het Rivierenland. “We willen de band met de Kempen niet doorknippen”, aldus Verbeeck.