Bij de start van de zomervakantie wordt er gewerkt aan de ring rond Lier.
Volledig scherm
Bij de start van de zomervakantie wordt er gewerkt aan de ring rond Lier. © RV

Twee weken verkeershinder door werken aan Lierse ring

LierVanaf 30 juni krijgt een deel van de ring rond Lier (R16) een grondige onderhoudsbeurt. Tussen de Liersesteenweg (N14) en de brug over de spoorweg worden de fietspaden en de rijbaan voor gemotoriseerd verkeer vernieuwd. De werken nemen normaal twee weken in beslag.

 1. Katelijne zet pannavoetbal in de kijker met workshops en happening
  Sint-Katelijne-Waver

  Katelijne zet pannavoet­bal in de kijker met workshops en happening

  Het lokaal bestuur van Sint-Katelijne-Waver organiseert in eind deze maand en in september samen met Rabonasport ‘Panna on tour’: drie workshops gevolgd door een feestelijk slotevenement aan het gemeentehuis. De samenwerking kadert binnen Maand van de Sportclub, waarbij dit jaar het pannavoetbal in de kijker staat. “De drie workshops vinden plaats bij verschillende voetbalclubs in onze gemeente op woensdag 31 augustus, 7 september en 14 september. Op woensdag 28 september volgt een slothappening met tornooi. Meespelen kan vanaf 8 jaar”, klinkt het.
 1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 2. BINNENKIJKEN. Fiere Lierenaars Liesbeth en Paul toveren stadskantoren om tot congrescentrum: “Voor de vroegere kluis hebben we een tof idee”
  PREMIUM
  Lier

  BINNENKIJ­KEN. Fiere Lierenaars Liesbeth en Paul toveren stadskanto­ren om tot congrescen­trum: “Voor de vroegere kluis hebben we een tof idee”

  Momenteel vormen de voormalige stadskantoren op de Lierse Grote Markt nog een bouwwerf, maar in het voorjaar van 2023 willen Liesbeth Schwartz er Paul Van den Broeck er congrescentrum Constant openen. “Als we geen fiere Lierenaars waren, dan zouden we hier nooit aan begonnen zijn.” Ze nemen ons mee tijdens een rondleiding in het beschermde pand.