TUI helpt klanten De Reisspecialist

LIER/NIJLENReisorganisator TUI heeft in Nijlen en Lier het klantenbestand van het failliete reisbureau De Reisspecialist overgenomen. "Wij handelen de boekingen af van honderden klanten", zegt een TUI-perswoordvoerder. In Nijlen heeft TUI zich gevestigd in het kantoor van De Reisspecialist.

 1. Horeca Vlaanderen staat niet weigerachtig tegenover nieuwe avondklok: “Cafés sluiten om 23 uur? Dan geef je vrijgeleide voor minder gecontroleerde feesten”
  PREMIUM

  Horeca Vlaanderen staat niet weigerach­tig tegenover nieuwe avondklok: “Cafés sluiten om 23 uur? Dan geef je vrijgelei­de voor minder gecontro­leer­de feesten”

  Horeca Vlaanderen staat zeker niet weigerachtig tegenover het opnieuw invoeren van een avondklok in de strijd om het aantal coronabesmettingen weer te doen dalen. Meer handhaving binnen de eigen sector, maar zeker ook daarbuiten, is volgens de sector van levensbelang. “De avondklok in Antwerpen heeft zijn nut bewezen. Door de cafés om 23 uur te sluiten geef je een vrijgeleide om in een ongecontroleerde omgeving verder te feesten”, zegt Paul Snoeys van Horeca Vlaanderen. Ze ijveren ook voor een gemeenschappelijk sluitingsuur voor héél de horeca.
 2. De coronacijfers in Lier van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Lier van vrijdag 16 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Lier minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 108. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Lier komt dat getal nu op 295 te liggen. Lier heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.