Studente Amber Schijvaerts heeft sinds enkele maanden een webshop voor schoenen.
Volledig scherm
Studente Amber Schijvaerts heeft sinds enkele maanden een webshop voor schoenen. © David Legreve

TEW-studente Amber (23) runt eigen online schoenenwinkel Ferriore: “Met zaak begonnen nadat studentenjob wegviel door corona”

Lier/NijlenWat doe je als ondernemende studente wanneer je studentenjob wegvalt omwille van corona? Juist, je begint gewoon zélf een bedrijfje. De 23-jarige Amber Schijvaerts – die halftijds in Lier en halftijds in Nijlen woont - weet er alles van. De TEW-studente runt immers sinds enkele maanden de online schoenenwinkel Ferriore.

 1. Putse Lieselotte werkt als eerste ‘hechtingscoach’ van Vlaanderen rond hechten binnen relaties: “Heel veel vrouwen en mannen die zich doodschamen over wie ze zijn”
  Putte

  Putse Lieselotte werkt als eerste ‘hechtings­coach’ van Vlaanderen rond hechten binnen relaties: “Heel veel vrouwen en mannen die zich doodscha­men over wie ze zijn”

  Lieselotte Bogaerts (33) uit Putte is sinds kort aan de slag als hechtingscoach en is daarmee de eerste coach in Vlaanderen die uitsluitend werkt rond het thema ‘hechten’. De Putse begeleidt volwassenen die worstelen met het hechten aan een partner in een relatie en kinderen en jongeren die schaamte- of schuldgevoelens hebben. “Ik wil het onbespreekbare bespreekbaar maken.”
 2. Tuinkabouters protesteren tegen Antwerpse luchthaven: “Vliegveld is verlieslatend en uitbreiding illegaal”
  ANTWERPEN

  Tuinkabou­ters proteste­ren tegen Antwerpse luchthaven: “Vliegveld is verliesla­tend en uitbrei­ding illegaal”

  Naar de oeroude Kempische traditie Poortje Pik hebben tuinkabouters uit heel Antwerpen besloten in de nacht op 1 mei weg te lopen uit hun voortuintjes om massaal richting luchthaven in Deurne te trekken. De kabouters protesteerden er tegen de uitbreiding van de luchthaven en de luchthaven tout court. “We dromen van een alternatieve toekomst en delen die met de mens.”
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”