Oprichter en dertig jaar lang uitbater van La Rocca, Wim Van Ouytsel.
Volledig scherm
PREMIUM
Oprichter en dertig jaar lang uitbater van La Rocca, Wim Van Ouytsel. © Klaas De Scheirder

Terug naar de discotheken van toen, met dé Wim (58) van La Rocca: “Grace Jones belde me op een avond voor een diner, maar ik heb dat toch maar afgezegd”

LIERVan Koen Wauters en Bart Peeters tot Tom Boonen en de gebroeders Mpenza en zelfs wereldsterren als Grace Jones, Rihanna en David Guetta. Allemaal kwamen ze over de vloer bij een van de meest extravagante danstempels van België: La Rocca in Lier. “De manager wilde een stripteaseuse die vreemde dingen begon te doen met een speeltje van het podium halen, maar we hebben ze nog even laten staan.” Onze redactie blikt elke week terug naar de meest legendarische discotheken van het land.

 1. “Na een razzia moesten we drie maanden sluiten. Bij de heropening waren we populairder dan ooit”: dertig jaar Cherry Moon, een naam die niet kapot te krijgen is
  PREMIUM
  Lokeren

  “Na een razzia moesten we drie maanden sluiten. Bij de heropening waren we populair­der dan ooit”: dertig jaar Cherry Moon, een naam die niet kapot te krijgen is

  Een Moby of Felix da Housecat op de affiche, 2.000 paar benen op de dansvloer. Hoogdagen in de Cherry Moon. Maar in 2013 vooral een ver verleden van een danstempel op weg naar de verkommering. Van ‘The House of House’ stonden enkel de stenen er nog... én de herinneringen: “Ze hebben de tent eens ontruimd na een valse bommelding. En dus werd het een parkingfeestje!” Vandaag is de naam Cherry Moon dertig jaar oud en... ondanks alles wat u net las, springlevend.
 2. Man vrijgesproken voor diefstal van bankkaart
  Lier

  Man vrijgespro­ken voor diefstal van bankkaart

  Een 49-jarige man uit Lier is door de rechter in Mechelen vrijgesproken voor de diefstal van een bankkaart. De rechtbank volgde hiermee de verklaringen van de man. Die bleef de feiten steeds betwisten. De feiten zouden zich hebben afgespeeld in maart 2019. “Het slachtoffer werd toen benaderd door een man. Die had naar verluidt moeite om een parkeerautomaat te betalen”, luidde het op zitting. “Wanneer het behulpzame slachtoffer zijn bankkaart afgaf, ‘slikte’ de machine de bankkaart zogezegd in. Want in werkelijkheid was de dief ermee vandoor en haalde die iets verderop zo’n 600 euro af.”
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt
  Play
  dieren

  Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt