Links Pia Boehnke, rechts de speeltuin aan het Lierse Belfortplein die in de toekomst helemaal inclusief zou moeten worden.
Volledig scherm
Links Pia Boehnke, rechts de speeltuin aan het Lierse Belfortplein die in de toekomst helemaal inclusief zou moeten worden. © RV/Google Streetview

TeamPia en stad Lier willen inclusieve speeltuin realiseren aan Belfortplein: Warmste Week moet project duwtje in de rug geven

LierDe vzw TeamPia, die eerder geld inzamelde om de peperdure medicatie voor SMA-patiëntje Pia Boehnke te helpen betalen, wil een volledig inclusieve speeltuin laten bouwen in Lier. Via De Warmste Week van Studio Brussel probeert TeamPia nu de nodige fondsen bijeen te krijgen. Ook de stad Lier zet mee de schouders onder het project.

  1. Vlaamse regering wil 850 hectare natte natuur aanleggen in vallei van Grote Nete: “Water op gecontroleerde manier opvangen om overstromingen te vermijden”
    zuiderkempen

    Vlaamse regering wil 850 hectare natte natuur aanleggen in vallei van Grote Nete: “Water op gecontro­leer­de manier opvangen om overstro­min­gen te vermijden”

    Van 25 januari tot en met 25 maart organiseert het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid een publieke raadpleging over de startnota voor het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) ‘Vallei van de Grote Nete van E313 tot Hellebrug’. Met het plan wil de Vlaamse regering onder meer de realisatie van 850 hectare aan hoogwaardige natte natuur in de vallei van de Grote Nete, als onderdeel van het Sigmaplan, mogelijk maken. Die gebieden moeten het water in het valleigebied op een gecontroleerde manier opvangen om ongewenste overstromingen te vermijden.