Catherine Meurisse is de drijvende kracht achter Rookvrij Lier.
Volledig scherm
Catherine Meurisse is de drijvende kracht achter Rookvrij Lier. © Marc Aerts

Tabakologe Catherine Meurisse trekt actie Rookvrij Lier: “Dit is roeping, want ik verloor mijn moeder aan kanker”

Sensibiliseringscampagne Rookvrij Lier wil zo veel mogelijk rokende Lierenaars aanzetten om de sigaret achterwege te laten. Drijvende kracht achter de actie – die vandaag werd gelanceerd – is tabakologe Catherine Meurisse. “Voor mij is dit een roeping: ik verloor twintig jaar geleden mijn moeder aan kanker”, vertelt Catherine.

 1. Sven Vandenbroeck (ex-KV Mechelen en Lierse) bereidt zich met Tanzaniaans kampioen Simba FC voor op Afrikaanse Champions League: “Trainerschap in Afrika wordt ondergewaardeerd en onderschat”

  Sven Vanden­broeck (ex-KV Mechelen en Lierse) bereidt zich met Tanzani­aans kampioen Simba FC voor op Afrikaanse Champions League: “Trainer­schap in Afrika wordt onderge­waar­deerd en onderschat”

  In 2016 ging Sven Vandenbroeck (onder meer ex-KV Mechelen en Lierse) met Hugo Broos aan de slag bij de nationale ploeg van Kameroen waarmee hij een jaar later als assistent de Afrika Cup won. Daarna ging de inmiddels 41-jarige Steenokkerzeelnaar zijn eigen weg op het Afrikaanse continent als bondscoach van Zambia en in december vorig jaar werd hij T1 van het Tanzaniaanse Simba FC. Een gouden zet, want Vandenbroeck veroverde er meteen de nationale treble en neemt vanaf volgende week deel aan de Afrikaanse Champions League.
 2. Ook Lierse handelaars weten van coronastress: “De constante onzekerheid knaagt enorm”
  PREMIUM
  Lier

  Ook Lierse handelaars weten van coro­nastress: “De constante onzeker­heid knaagt enorm”

  Zeven op de tien zelfstandigen staan in deze coronatijd onder enorme stress. Dat blijkt uit een enquête die het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen vorig week liet uitvoeren. Een kleine belronde die HLN deed bij de Lierse middenstand, lijkt de resultaten van dat onderzoek te bevestigen. “De aankondiging van de tweede lockdown was goed voor een paar slapeloze nachten. Gelukkig is er veel onderlinge solidariteit.”
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"