Stadsharmonie Leo XIII uit Lier brengt op 4 juni een lenteconcert.
Volledig scherm
Stadsharmonie Leo XIII uit Lier brengt op 4 juni een lenteconcert. © RV

Stadsharmonie Leo XIII brengt eerste lenteconcert sinds corona

LierOok de Koninklijke Lierse Stadsharmonie Leo XIII kan eindelijk de coronaperiode achter zich laten. Op zaterdag 4 juni organiseert de harmonie voor het eerst in drie jaar nog eens een lenteconcert.

 1. Winkeldief krijgt 1 jaar effectief voor diefstal van flessen champagne
  Lier

  Winkeldief krijgt 1 jaar effectief voor diefstal van flessen champagne

  Een 43-jarige man is door de rechter veroordeeld voor het plegen van twee winkeldiefstallen. In totaal ging hij ervandoor met vier flessen champagne. De flessen alcohol stal hij tijdens een bezoek aan de supermarkt Carrefour. De laatste keer werd hij opgemerkt, tegengehouden en opgepakt. Sindsdien zat hij in de gevangenis. De diefstallen werden niet betwist. Naar eigen zeggen deed het zodat hij zijn afkickpillen voor heroïneverslaving kon betalen. Het parket vroeg een celstraf van 15 maanden effectief, de verdediging pleitte om enige mildheid. Na beraad veroordeelde de Mechelse rechter hem tot een celstraf van 1 jaar effectief.
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.