Hof van Geertruyen (archiefbeeld).
Volledig scherm
Hof van Geertruyen (archiefbeeld). © David Legreve

Stad zoekt pop-up voor het Hof van Geertruyen: “Ideale locatie met veel passage”

LierSinds de sluiting van het Timmermans-Opsomerhuis in 2018, staat het Hof van Geertruyen leeg en zoekt de stad Lier naar een geschikte nieuwe bestemming voor het gebouw. De stad stelt het nu ter beschikking voor een pop-up concept. Met het initiatief wil de stad zorgen dat het leegstaande gebouw een tijdelijke invulling krijgt.

 1. Provincie start onthardingsproject: “Veel plaatsen zijn verhard terwijl dat niet altijd nodig is”
  Provincie Antwerpen

  Provincie start onthar­dings­pro­ject: “Veel plaatsen zijn verhard terwijl dat niet altijd nodig is”

  De Provincie Antwerpen is voor meer dan 17 procent verhard en ondanks de vele inspanningen tot ontharding blijft dit percentage almaar stijgen. De provincie schakelt daarom in een hogere versnelling en gaat nog dit jaar tien lokale besturen begeleiden in hun onthardingsprojecten. Als alles vlot verloopt, wil de provincie haar steun uitbreiden naar andere gemeenten.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.