Basisschool Sint-Ursula Lisp. De schoolomgeving zal ietwat anders worden ingericht.
Volledig scherm
Basisschool Sint-Ursula Lisp. De schoolomgeving zal ietwat anders worden ingericht. © David Legreve

Stad wil schoolomgeving Sint-Ursula Lisp veiliger maken met nieuwe proefopstelling

LierDe stad Lier gaat enkele maatregelen nemen die de verkeersveiligheid in de omgeving van basisschool Sint-Ursula Lisp (in de Frankenweg) zou moeten verhogen. Het gaat om een proefopstelling die na de herfstvakantie in voege gaat en op het einde van het schooljaar wordt geëvalueerd.

 1. Lierenaar Nicky verkoopt zelfgeknoopte Buddy’s voor Rode Neuzen Dag: “Als jongere ging ik zelf ook door een moeilijke periode”
  Lier

  Lierenaar Nicky verkoopt zelfge­knoop­te Buddy’s voor Rode Neuzen Dag: “Als jongere ging ik zelf ook door een moeilijke periode”

  Lierenaar Nicky Matthys (33) heeft in het kader van Rode Neuzen Dag al meer dan tweehonderd zelfgeknoopte Buddy’s – poppetjes van paracord – aan de man gebracht. “Ik heb een bijzondere sympathie voor Rode Neuzen. Zelf ging ik in de middelbare school door een moeilijke periode. Gelukkig hielpen enkele leraars me er toen mee bovenop”, vertelt Nicky.
 2. Lyra-Lierse kan na een afgekeurd doelpunt van Balbi niet winnen op Berchem: “Mijn gevoel zegt dat ik geen buitenspel stond”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE B

  Ly­ra-Lier­se kan na een afgekeurd doelpunt van Balbi niet winnen op Berchem: “Mijn gevoel zegt dat ik geen buitenspel stond”

  Hij had zomaar matchwinnaar kunnen zijn voor Lyra-Lierse, Elio Balbi. Als kleinste man op het veld kopte Balbi de 0-1 tegen de touwen, maar de grensrechter besliste er anders over. Zo bleef Lyra-Lierse voor de tweede uitwedstrijd op rij zonder doelpunt en moesten de Pallieters vrede nemen met een 0-0-gelijkspel. Omdat de wedstrijd van Hoogstraten werd uitgesteld wegens corona pakt Lyra-Lierse in het vooruitzicht van de topper van volgende week wel opnieuw de leidersplaats.
 3. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.