Op heel wat plaatsen in ons land waren er vorige week overstromingen.
Volledig scherm
Op heel wat plaatsen in ons land waren er vorige week overstromingen. © Tom Vierendeels

Stad schenkt euro per Lierenaar aan slachtoffers watersnood

LierDe stad Lier zal één euro per inwoner doneren om de slachtoffers van de watersnood in Wallonië en de provincies Limburg en Vlaams-Brabant te helpen. Concreet wordt er 37 223 euro overgeschreven op een rekening van het Rode Kruis.

 1. Lyra-Lierse blijft maar door de competitie razen, al kan het spelniveau wel nog net iets hoger: “Veel gelopen, maar ook efficiënt afgewerkt”

  Ly­ra-Lier­se blijft maar door de competitie razen, al kan het spelniveau wel nog net iets hoger: “Veel gelopen, maar ook efficiënt afgewerkt”

  Een tiener is hij intussen niet meer, middenvelder Quinten Van Goylen. Op 14 maart jongstleden blies hij 20 kaarsjes uit. Maar sportliefhebber en amateurvoetballer is hij des te meer. Van Goylen heeft er een topweekend opzitten. Zaterdag stond hij, mede door de blessure van Jaric Schaessens, voor de tweede opeenvolgende wedstrijd in de basis bij Lyra-Lierse en werd er in het Kuipje van Westerlo met 1-3 gewonnen van Houtvenne. Van Goylen lag mee aan de basis van het tweede en derde doelpunt van zijn ploeg, gescoord door Jordy Peffer en Jason Adesanya. Op zondag stapte Van Goylen de trein op, vanuit Lier richting Leuven, om daar live aanwezig te zijn bij de gebeurtenissen op het WK Wielrennen.
 1. Oppositiepartij Groen vindt nieuwe sporthal geen meerwaarde: “Waarom gaat men niet voor een renovatie en upgrade van de huidige?”
  Berlaar

  Oppositie­par­tij Groen vindt nieuwe sporthal geen meerwaarde: “Waarom gaat men niet voor een renovatie en upgrade van de huidige?”

  Koen Kerremans en Brend Van Ransbeeck, beiden gemeenteraadslid voor oppositiepartij Groen in Berlaar, bekritiseren de komst van het nieuwe sportcomplex op de Doelvelden. “Het project kost handenvol geld, hoewel het geen extra functies biedt tegenover een totaalrenovatie van de huidige sporthal in de Pastorijstraat”, klinkt het. Bij de meerderheid snappen ze de kritiek niet.