Jongeren leven zich uit in het skatepark aan het Lierse jeugdcentrum Moevement. Binnenkort kan er ook in deelgemeente Koningshooikt geskatet worden.
Volledig scherm
Jongeren leven zich uit in het skatepark aan het Lierse jeugdcentrum Moevement. Binnenkort kan er ook in deelgemeente Koningshooikt geskatet worden. © Marc Aerts

Stad plaatst halfpipe voor Hooiktse skaters

KoningshooiktGoed nieuws voor de skaters in de Lierse deelgemeente Koningshooikt. Het stadsbestuur heeft immers beslist dat men binnenkort aan de Hooiktse Herenboslaan een skatetoestel zal laten installeren.

  1. Vrouw wil straf met uitstel na diefstal van cosmetica
    Lier

    Vrouw wil straf met uitstel na diefstal van cosmetica

    Een vrouw uit Lier is vandaag een straf met uitstel komen vragen aan de rechter in Mechelen. De vrouw stond opnieuw terecht voor de diefstal van cosmetica bij Yves Rocher. Ze werd hiervoor al een keer veroordeeld, maar tekende nu verzet aan. De vrouw stopten de spullen in haar handtas, maar bood ze aan de kassa niet aan. De politie kon de vrouw even na de diefstal al aantreffen. Ze was toen niet enkel in het bezit van de gestolen cosmeticaproducten, maar ook met een manier om het alarmsysteem van de winkel te kunnen omzeilen. De diefstal werd gefilmd. Het parket oordeelde dat de feiten bewezen zijn en vroeg een celstraf van 6 maanden gekoppeld aan een geldboete tot 800 euro met uitstel. Een straf waar de verdediging zich niet tegen verzette. Zij kaderden de diefstal in een situatie van financiële moeilijkheden. “Mijn cliënte was lange tijd dakloos en zat in schuldbemiddeling”, besloot de advocate. Een vonnis eind deze week.