De stad Lier verleende officieel eerherstel aan drie vrouwen die in de zestiende eeuw werden veroordeeld wegens hekserij. Op de foto ziet u burgemeester Frank Boogaerts, schepen Rik Verwaest en enkele mensen van het comité 'Eerherstel voor Cathelyne'.
Volledig scherm
De stad Lier verleende officieel eerherstel aan drie vrouwen die in de zestiende eeuw werden veroordeeld wegens hekserij. Op de foto ziet u burgemeester Frank Boogaerts, schepen Rik Verwaest en enkele mensen van het comité 'Eerherstel voor Cathelyne'. © Marc Aerts

Stad Lier verleent na 431 jaar officieel eerherstel aan vermeende heksen: “Leren uit fouten van het verleden”

Lier/NijlenDe stad Lier heeft drie vrouwen die in de zestiende eeuw door het toenmalige stadsbestuur werden veroordeeld wegens hekserij officieel in ere hersteld. “Het historisch onrecht herstellen kunnen we niet, maar leren uit de fouten wel”, aldus Liers burgemeester Frank Boogaerts.

 1. Secundaire scholen organiseren digitale inschrijving: “Zonder lange wachtrijen en coronaveilig”
  Duffel/Lier

  Secundaire scholen organise­ren digitale inschrij­ving: “Zonder lange wachtrijen en coronavei­lig”

  De twee Duffelse scholen GTI Duffel en Sint-Norbertusinstituut en de scholen Campus Anton Bergmann, Middelbare Rudolf Steinerschool, Sint-Gummaruscollege, Sint-Ursulamiddenschool en het Vrij Technisch Instituut in Lier werken opnieuw samen aan een digitale inschrijving. Wie volgend jaar start in het eerste jaar van het secundair onderwijs, moet zich eerst online aanmelden. Kamperen aan de schoolpoort is daardoor voorgoed verleden tijd.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!