Het Spuihuisje in Lier baadt dezer dagen in een erg liefdevolle sfeer.
Volledig scherm
Het Spuihuisje in Lier baadt dezer dagen in een erg liefdevolle sfeer. © RV

Spuihuis baadt in valentijnssfeer

LierHet Spuihuisje in Lier baadt dezer dagen in een erg liefdevolle sfeer. De Sociëteit van de Schaepshoofden, een vereniging die haar thuishaven heeft in het Spuihuis, heeft de overdekte doorgang aan het beschermde gebouw volgehangen met valentijnsversiering.

 1. Café van F.C. De Kampioenen decor van nieuwe roman van Ludo Geluykens: “Als echte Ranstenaar moest ik toch ook eens iets doen met die ‘historische’ plaats”
  PREMIUM

  Café van F.C. De Kampioenen decor van nieuwe roman van Ludo Geluykens: “Als echte Ranstenaar moest ik toch ook eens iets doen met die ‘histori­sche’ plaats”

  Ludo Geluykens is een tevreden man. Zijn nieuwe boek “Kampioenenmoorden bij ‘Mijn gedacht’” is af en wordt vrijdagavond voorgesteld in de gelijknamige Brasserie in Ranst. Jazeker, daar waar F.C. De Kampioenen werd opgenomen. ‘KBMG’ is ondertussen Ludo’s veertiende detectiveroman met rechercheurs Somers en De Winter in de hoofdrol en de twee volgende boeken staan al klaar. “Wie had dat kunnen denken toen ik zo’n 16 jaar geleden eens ging proberen om een boek te schrijven.”
  Ranst
 2. Bezoek uit het buitenland in het Sint-Gummaruscollege in Lier: “Nu was het onze beurt”
  PREMIUM

  Bezoek uit het buitenland in het Sint-Gummarus­col­le­ge in Lier: “Nu was het onze beurt”

  Tijdens de week van maandag 13 tot vrijdag 17 maart 2023 kreeg het Sint-Gummaruscollege in Lier bezoek van drie buitenlandse scholen in het kader van hun Erasmusproject. De uitwisseling in Lier is het sluitstuk van dit project. In oktober 2021 werd een bezoek aan Murcia gebracht, in maart 2022 aan Athene en in oktober 2022 aan Sicilië. De buitenlandse leerlingen mochten tijdens deze week bij het gezin van een leerling logeren. “We willen de leerlingen vooral verbinden”, zegt leerkracht Kristof Decapmaker.
  Lier