De schapen die de voorbije maanden achter het Spuihuisje stonden te grazen, werden voor de winter op stal gezet.
Volledig scherm
De schapen die de voorbije maanden achter het Spuihuisje stonden te grazen, werden voor de winter op stal gezet. © RV/Marcel Schoeters

Schapen van ecologisch begrazingsproject mogen paar maanden op stal

LierWie al eens over de Netedijk achter het Lierse Spuihuisje wandelt of fietst, heeft het misschien al gemerkt: de schapen die de voorbije maanden in de buurt stonden te grazen, zijn weg. De herder bracht de beestjes over naar hun winterverblijf.

 1. Allicht géén provinciaal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Allicht géén provinci­aal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”

  De provincie Antwerpen gaat dit najaar allicht géén provinciaal vuurwerkverbod opleggen. Vorig jaar was dat wel het geval. Het kreeg daarvoor al verschillende vragen van burgemeesters, maar de provincie heeft die vragen doorgestuurd naar de federale overheid. “Het voordeel van een verbod op provinciaal niveau weegt niet op tegen de wrevel en frustratie die het veroorzaakt tenzij je het federaal oplegt.” Vorig jaar was er zelfs een verbod op het bezit van vuurwerk.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. Herenthoutenaar schrijft boek over het kampioenenjaar van Lierse: “Eerbetoon aan de helden van toen”
  Herenthout/Lier

  Herenthou­te­naar schrijft boek over het kampioenen­jaar van Lierse: “Eerbetoon aan de helden van toen”

  Jurgen Geyselings, regiojournalist voor Het Laatste Nieuws in de Kempen, werkt aan een boek over het kampioenenjaar 1997 van K. Lierse S.K. De voorbije maanden trok hij eropuit om de mensen te spreken die het succesjaar mogelijk maakten. “Ik ontmoet nu een heleboel spelers waarvoor ik vroeger naar het stadion trok. Voor mij zijn het nog steeds m’n helden.” In mei 2022, exact 25 jaar na het behalen van de landstitel, wordt het boek gelanceerd.
 2. Lierenaar Nicky verkoopt zelfgeknoopte Buddy’s voor Rode Neuzen Dag: “Als jongere ging ik zelf ook door een moeilijke periode”
  Lier

  Lierenaar Nicky verkoopt zelfge­knoop­te Buddy’s voor Rode Neuzen Dag: “Als jongere ging ik zelf ook door een moeilijke periode”

  Lierenaar Nicky Matthys (33) heeft in het kader van Rode Neuzen Dag al meer dan tweehonderd zelfgeknoopte Buddy’s – poppetjes van paracord – aan de man gebracht. “Ik heb een bijzondere sympathie voor Rode Neuzen. Zelf ging ik in de middelbare school door een moeilijke periode. Gelukkig hielpen enkele leraars me er toen mee bovenop”, vertelt Nicky.