Het historische stadhuis van Lier baadt dezer dagen 's avonds in een roze gloed
Volledig scherm
Het historische stadhuis van Lier baadt dezer dagen 's avonds in een roze gloed © RV

Roze spots op stadhuis: symbolische actie in kader Borstkankermaand

LierWie één van de volgende avonden langs het stadhuis op de Lierse Grote Markt passeert, zal merken dat het historische gebouw baadt in een roze gloed. De lampen die op het stadhuis zijn gericht kregen maandag een roze filter, om de aandacht te vestigen op het feit dat oktober Borstkankermaand is.

 1. Jordy Peffer (Lyra-Lierse) beslist match tegen Pepingen-Halle met vier goals (5-2): “Scoren doet hij vanuit alle hoeken”
  Voetbal tweede nationale B

  Jordy Peffer (Ly­ra-Lier­se) beslist match tegen Pepingen-Hal­le met vier goals (5-2): “Scoren doet hij vanuit alle hoeken”

  Wie is momenteel de beste spits in de Belgische amateurreeksen? Het is zomaar een vraag die in ons opkomt, nadat Jordy Peffer alweer vier keer raak trof. Voor zover men bij Pepingen-Halle nog geen kennis had gemaakt met Peffer, zullen ze hem nu wel kennen. De 5-2-zege van Lyra-Lierse tegen de Vlaams-Brabanders hielp Lyra-Lierse even terug aan de leiding in het klassement.
 1. Katholiek onderwijs uit Mechelse regio zoekt naar oplossingen voor lerarentekort: manifest met voorstellen gaat richting beleidsmakers
  Regio Mechelen

  Katholiek onderwijs uit Mechelse regio zoekt naar oplossin­gen voor lerarente­kort: manifest met voorstel­len gaat richting beleidsma­kers

  Het katholiek onderwijs van de Mechelse regio is gestart met de opmaak van een manifest rond het leerkrachtentekort. Een werkgroep en vertegenwoordigers van het Vlaams onderwijskabinet, inspectie onderwijs, de vakbonden,de Thomas More Hogeschool, Teach for Belfium, VDAB en Katholiek Onderwijs Vlaanderen bogen zich tijdens een overleg over mogelijke oplossingen voor het tekort aan leerkrachten.