De studenten verpleegkunde van Thomas More Lier konden zich op de eerste dag van het academiejaar laten fotograferen in een photo booth.
Volledig scherm
De studenten verpleegkunde van Thomas More Lier konden zich op de eerste dag van het academiejaar laten fotograferen in een photo booth. © David Legreve

Rode loper en photobooth op openingsdag academiejaar Thomas More

LierDe studenten vroed- en verpleegkunde van de Thomas More Hogeschool in Lier begonnen vandaag aan hun academiejaar. Thomas More had voor de gelegenheid de rode loper uitgerold en een photobooth geïnstalleerd waar studenten zich konden laten fotograferen.

 1. Vlaams Belang Duffel slaat gemeenteraad met huldiging over: “Willen geen applausmachine zijn voor mensen die cordon sanitaire toepassen”
  Duffel

  Vlaams Belang Duffel slaat gemeente­raad met huldiging over: “Willen geen applausma­chi­ne zijn voor mensen die cordon sanitaire toepassen”

  De fractie van Vlaams Belang blijft op de gemeenteraadszitting van maandag afwezig. De raadsleden van de oppositiepartij willen naar eigen zeggen ‘niet hypocriet overkomen’. “Tijdens de gemeenteraadszitting worden verschillende mensen gehuldigd om hun zogenaamde verdiensten. Vlaams Belang vindt zo’n huldiging op een gemeenteraad niet de plaats noch het moment”, zo stelt fractieleider in de gemeenteraad Karin Meeus. “Bovendien worden verschillende mensen gehuldigd die het cordon sanitaire steunden en ook in onze gemeente toepassen. Het zou van een verregaande hypocrisie getuigen dat wij nu als een applausmachine dienen voor deze huldigingen.” De partij geeft aan zich wel te kunnen vinden in de huldiging van mensen die niet politiek actief waren. “We vinden het jammer dat de terechte erkenning voor verdienstelijke burgers verloren gaat door dit op een gemeenteraad te plaatsen in plaats van een echte viering. Wij zullen de laureaten die het verdienen wel zelf in de bloemetjes of in de pintjes zetten”, besluit gemeenteraadslid Raf Torfs.
 1. Landbouwer uit Hallaar Koen Staquet klaagt gang van zaken in dossier voetbalclub Molenzonen aan: “Gemeente kondigde aan dat alles rond was, maar grondeigenaars hadden nog niks gehoord”
  Hallaar

  Landbouwer uit Hallaar Koen Staquet klaagt gang van zaken in dossier voetbal­club Molenzonen aan: “Gemeente kondigde aan dat alles rond was, maar grondeige­naars hadden nog niks gehoord”

  “Ik ben het beu om als boeman te worden aanzien. Ik moet mijn grond toch niet ruilen voor iets dat minderwaardig is?” Koen Staquet, landbouwer in hoofdberoep uit Hallaar, is één van de eigenaren en pachter van de gronden op ‘t Spek waar het lokaal bestuur van Heist voetbalclub KFC Molenzonen wil onderbrengen. Het lokaal bestuur deed hem en de andere eigenaren recent een voorstel, waarop niemand uiteindelijk inging. “Maar de deur staat nog open.”
 2. Koppeltje schuldig aan drugshandeltje
  Lier

  Koppeltje schuldig aan drugshan­del­tje

  De rechtbank in Mechelen heeft een koppel uit Lier schuldig bevonden aan het verhandelen van drugs. In 2019 liepen ze tegen de lamp. Dit nadat een Nederlandse koerier werd gearresteerd. Die koerier was op weg naar het koppeltje en had een bestelling op zak. Er volgde een huiszoeking bij de twee en daar werd opnieuw drugs gevonden. “Net zoals een precisieweegschaal en een kweektent”, zei openbaar aanklager Karel Berteloot vorige maand op zitting. “In de kweektent bevonden zich een 20-tal plantjes.” De feiten werden niet betwist. Volgens hun verklaringen maakte de 29-jarige man de drugs klaar nadat de afnemers hun bestelling hadden geplaatst bij de vrouw (47). De verdediging vroeg een probatie-opschorting. Na beraad ging de rechtbank op in. Ze kregen beiden een opschorting van straf opgelegd. Dat wil zeggen dat ze geen straf krijgen opgelegd indien ze de komende drie jaar geen nieuwe strafbare feiten plegen.