De 26 appartementen zouden moeten komen op een stuk grond tussen de Lispersteenweg en de Nete.
Volledig scherm
De 26 appartementen zouden moeten komen op een stuk grond tussen de Lispersteenweg en de Nete. © RV/Google

Projectontwikkelaar wil 26 appartementen bouwen tussen Lispersteenweg en Nete

LierProjectontwikkelaar Retrabouw heeft een omgevingsaanvraag ingediend voor de bouw van 26 appartementen op een stuk grond tussen de Lispersteenweg, de Rivierstraat en de Nete in Lier. Bedoeling is om het binnengebied te gaan ontsluiten via een nieuwe weg die aansluit op de Lispersteenweg.

 1. Belgische punkpionier Funeral Dress viert 35ste verjaardag met concerten: “Meer dan 200 shows in de Verenigde Staten. Niemand anders in België kan dat zeggen”
  Heist-op-den-Berg/Herentals/Vorselaar

  Belgische punkpio­nier Funeral Dress viert 35ste verjaardag met concerten: “Meer dan 200 shows in de Verenigde Staten. Niemand anders in België kan dat zeggen”

  Punkband Funeral Dress viert binnenkort zijn 35ste verjaardag, zij het met een jaartje uitstel, met concerten in Heist-op-den-Berg en Vorselaar. Frontman Dirk Peeters (57 jaar), een Heistenaar die al 20 jaar in Herentals woont, is de oprichter en het enige originele bandlid. Een verhaal van een mislukte rockrally als debuutshow tot uitverkochte zalen in de Verenigde Staten. “Wij werden zot verklaard toen we op café verkondigde dat we punk gingen spelen.”
 1. Buren Duwijckpark willen extra natuur en bos in plaats van twee windturbines: “Bereid om mee te investeren in uitbreiding natuurreservaat”
  Lier

  Buren Duwijck­park willen extra natuur en bos in plaats van twee windturbi­nes: “Bereid om mee te investeren in uitbrei­ding natuurre­ser­vaat”

  Een groep buren die achter bedrijventerrein Duwijck in Lier woont, lanceert een opmerkelijk alternatief plan voor het nabijgelegen agrarisch gebied waar Ecopower twee windturbines wil plaatsen. “Laat ons op die gronden een uitbreiding van het bestaande natuurreservaat Plaslaar realiseren”, klinkt het in de buurt. “Als burgers willen we daar zelfs mee in investeren.”