De proefopstelling op de Antwerpsesteenweg, ter hoogte van de Guido Gezellelaan.
Volledig scherm
De proefopstelling op de Antwerpsesteenweg, ter hoogte van de Guido Gezellelaan. © David Legreve

Proefopstelling Antwerpsesteenweg veroorzaakt extra files: “Verwachten beterschap eens alles klaar is”

Wie dezer dagen op de Antwerpsesteenweg moet zijn, dient rekening te houden met serieuze files richting Lier centrum. Sinds het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vorige week begon met de opbouw van een nieuwe proefopstelling is de doorstroming er niet vlotter op geworden. “Eens de opstelling helemaal klaar is, verwachten we beterschap”, zegt Liers schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA).

6 reacties

 • Stefan Gabriels

  1 jaar geleden
  Stel amateurs die dit allemaal bedenken ... een rond punt (eivormig) bovenop het tunneltje had veel beter geweest aan de carrefour en dan alle lichten weg. En ipv te beperken in rijvakken hadden ze beter op de 2 vakken gewerkt. Buitenvak voor de winkelenden en het middenvak voor de doorgaanden. Ik ga vanaf nu elders winkelen tot het daar terug normaal is. Tzullen wel weer ingenieurs zijn geweest die dit bedacht hebben...
 • Karel Lauwers

  1 jaar geleden
  Maakt het nog gevaarlijker. Gisteren nm om 15h30 was alles geplaatst en stond aan te schuiven van aan de decathlon. Proficiat voor dit fantastisch gedacht. Minder uitstoot maar moeten nu verder om rijden
 • Mieke Beirinckx

  1 jaar geleden
  Dit komt nooit goed naar mijn gevoel. Ik denk dat Bart gelijk heeft, kijk eens over de grens om een zicht te krijgen op hoe gelijkaardige problemen daar worden aangepakt. Geef ze een kans Wollans!
 • Brigitte Wynants

  1 jaar geleden
  Zijn we al gewoon, eens die fille gepasseerd kom je aan de tunnel om terug in de fille te gaan staan!!
 • Rudy Rodyns

  1 jaar geleden
  Idem aan de tunnel in Lier, langer wachten en chaotisch links en rechts afslaan door auto's en fietsers. Het is er gevaarlijker i.p.v. veiliger op geworden. Met wat is men toch allemaal bezig ?
 1. Kevin Delbaen (City Pirates) koppelt persoonlijke ambities aan die van derdeprovincialer KV Hooikt: “Ik wil nummer een zijn”
  Voetbal Derde provinciale

  Kevin Delbaen (City Pirates) koppelt persoonlij­ke ambities aan die van derdepro­vin­ci­a­ler KV Hooikt: “Ik wil nummer een zijn”

  Kevin Delbaen (21) verlaat tweedenationaler City Pirates na drie seizoenen. De jonge Lintenaar was er voornamelijk invallersdoelman, maar koos er nu toch voor om de deur van het Jef Mermansstadion achter zich dicht te trekken. Delbaen, die zijn jeugdopleiding vooral genoot bij Lierse, maar ook bij Heist en Beerschot de revue passeerde, trekt naar Hooikt, waar hij zijn eigen ambities aan die van de ambitieuze derdeprovincialer koppelt.
 1. Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval
  Play
  bizar

  Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval

 2. "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?
  Play
  Popquiz

  "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?