De Lierse politie legde afgelopen weekend drie lockdownfeestjes stil.
Volledig scherm
De Lierse politie legde afgelopen weekend drie lockdownfeestjes stil. © David Legreve

Politie legt drie lockdownfeestjes stil: 41 mensen op de bon

LierDe lokale politie van Lier heeft afgelopen weekend op drie verschillende lockdownfeestjes 41 mensen betrapt. Dat maakte het Lierse politiekorps nu bekend. Alle betrapte personen kregen een corona-pv.

 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Man die kickbokser in de benen schoot, vraagt mildere straf: “Ik heb drie keer gevuurd, maar mikte naar de grond”
  PREMIUM
  Lier

  Man die kickbokser in de benen schoot, vraagt mildere straf: “Ik heb drie keer gevuurd, maar mikte naar de grond”

  Baftir S., een man uit Marbella, is vandaag een straf met probatie-uitstel komen vragen aan de rechters in Mechelen. Hij werd in 2019 veroordeeld voor een schietpartij op de parking van dancing La Rocca in Lier. Er werd toen drie keer geschoten op het slachtoffer, een kickbokser. Die werd daarbij in beide benen geraakt en zag zo zijn carrière noodgedwongen gestopt worden.
 1. Verzetsheld Staf Van Boeckel speelt hoofdrol in roman van kleindochter Gretel: “Pappie wou nooit spreken over de oorlog, maar ik moest dit boek schrijven”
  Lier

  Verzets­held Staf Van Boeckel speelt hoofdrol in roman van kleindoch­ter Gretel: “Pappie wou nooit spreken over de oorlog, maar ik moest dit boek schrijven”

  Schrijfdocente Gretel Van den Broek uit Lier heeft een roman geschreven die is gebaseerd op het leven van de Lierse verzetsheld Staf Van Boeckel zaliger. Van Boeckel is de grootvader van Gretel (en van zanger/presentator Bart Peeters). “De pappie was altijd zo vriendelijk en goedlachs. Als je dan weet welke gruwel hij heeft meegemaakt…”, vertelt kleindochter Gretel.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"