Inspecteur Ellen (24) van de politiezone van Lier samen met haar collega.
Volledig scherm
PREMIUM
Inspecteur Ellen (24) van de politiezone van Lier samen met haar collega. © Tim Van der Zeypen

Politie-inspecteur Ellen (24) blikt terug op 2020: “Niemand bij ons staat te springen om lockdownfeestjes stil te leggen. Geloof me, dat zijn echt geen leuke interventies”

LierPolitie-agenten moesten in het voorbije coronajaar streng optreden en extra uren kloppen, maar ook regels en maatregelen onthouden die vaak wijzigden. Bovenop alles werden ze ook nog eens aangevallen of bespuwd. “Het was een gigantisch druk én ongelofelijk chaotisch jaar”, begint Ellen haar terugblik. De 24-jarige politie-inspecteur werkt al vijf jaar bij de politie, waarvan twee jaar bij de interventiedienst van Lier.

 1. Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen: “Al die verhalen van nabestaanden heb ik nooit écht kunnen loslaten”
  PREMIUM
  Wuustwezel/Brasschaat

  Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongeluk­te Kinderen: “Al die verhalen van nabestaan­den heb ik nooit écht kunnen loslaten”

  Twintig jaar lang stond Wim Geysen uit Wuustwezel met de monoloog ‘Flits!’ op de planken. Dat deed hij op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Hij toerde langs scholen en kleine en grote theaterzalen in heel Vlaanderen. Al die tijd praatte de theatermaker met ouders, broers en zussen van jongeren die het leven lieten in het verkeer. “Het heeft erin gehakt. Al besef ik ook: ik sta maar aan de zijlijn”, vertelt Wim. Zoon Witse (19) wil zijn verhaal verderzetten.
 1. AED Studios stilaan omgevormd tot vaccinatiedorp: “Blij dat we met logistieke kennis ons steentje kunnen bijdragen”
  Lint

  AED Studios stilaan omgevormd tot vaccinatie­dorp: “Blij dat we met logistieke kennis ons steentje kunnen bijdragen”

  De AED Studios in Lint zijn volop in de weer met de voorbereidingen om vanaf begin februari een vaccinatiecentrum operationeel te krijgen. Op enkele dagen tijd hebben ze een proefopstelling gecreëerd om de vertegenwoordigers van de Eerstelijnszone ZORA al een eerste indruk te kunnen geven. Ook minister van Binnenlandse Bestuur Bart Somers (Open Vld) kwam een kijkje nemen.
 1. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen

 2. Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?
  Play

  Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?