Illustratiebeeld van de rechtbank van Mechelen.
Volledig scherm
Illustratiebeeld van de rechtbank van Mechelen. © David Legreve

Persoonlijke assistente die ervandoor ging met geld van hulpbehoevende man krijgt straf met uitstel

LierDe rechter in Mechelen heeft vandaag een persoonlijke assistente die een van haar cliënten heeft bestolen, veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden met uitstel. De vrouw moet ook een schadevergoeding betalen aan haar slachtoffer van iets meer dan 3.000 euro.

 1. Ouders richten vzw op om geld in te zamelen voor levenslange revalidatie van dochter (6): “Marthe lijdt aan hersenverlamming. De zorg is onbetaalbaar”
  Bonheiden/Boechout

  Ouders richten vzw op om geld in te zamelen voor levenslan­ge revalida­tie van dochter (6): “Marthe lijdt aan hersenver­lam­ming. De zorg is onbetaal­baar”

  Ouders Jill Bruynseels en Andy Van Linden uit Bonheiden hebben een vzw opgericht om geld in te zamelen om de levenslange revalidatie van hun oogappel Marthe (6) te bekostigen. Het guitige meisje lijdt aan hersenverlamming. “De zorg voor onze dochter is onbetaalbaar”, verklaart het jonge gezin. Op 7 augustus organiseren ze een eerste benefiet in Boechout. Op termijn willen de mama en papa met hun vzw ook andere kinderen en hun ouders helpen.
 2. Kasteelpark van Berlaarhof is setting van eerste ‘Verlof in Balderhof’: “Voor velen is het een verborgen parel”
  Berlaar

  Kasteel­park van Berlaarhof is setting van eerste ‘Verlof in Balderhof’: “Voor velen is het een verborgen parel”

  Vereniging Ambiance organiseert elke zaterdagavond in augustus een optreden in het park van kasteel Berlaarhof in Berlaar. Met ‘Verlof in Balderhof’ wil de vereniging inwoners van Berlaar alsnog een culturele zomerse activiteit aanbieden en ook laten kennismaken met het park. “Tijdens de lockdowns heb ik het op de fiets ontdekt”, zegt ‘De Zingende Schoenmaker’ Johan Van Nuffel.