De correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen.
Volledig scherm
PREMIUM
De correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen. © David Legreve

Parket eist 1 jaar cel voor extreem geval van partnergeweld: “Vindt u het normaal om jouw vriendin als boksbal te gebruiken”

LierHet parket in Mechelen heeft een celstraf gevorderd van één jaar met een eventueel probatie-uitstel voor een extreem geval van partnergeweld in Lier. Een getuige zag hoe een 26-jarige man uit de wagen stapte en vervolgens meermaals op zijn vriendin sloeg. Zij stelde zich burgerlijke partij.

 1. Duffelaar brengt reisgids voor longboarders en inline skaters uit: “Veel locaties ontdekt tijdens 800 km lange tocht door Vlaanderen”
  Duffel

  Duffelaar brengt reisgids voor longboar­ders en inline skaters uit: “Veel locaties ontdekt tijdens 800 km lange tocht door Vlaanderen”

  Duffelaar Kim Vervoort van vzw Brak On Track brengt binnenkort een gids uit met daarin de mooiste routes voor longboarders, skaters en fietsers in Vlaanderen. Deze zomer trok hij zelf met zijn longboard op ontdekking en legde hij zo’n 800 kilometers af. De opbrengst van de gids ‘Skate on Track’, gaat naar de vzw, die onder andere het Duffelse punkfestival Brakrock Ecofest organiseert.
 2. Jan Ceulemans blikt vooruit op Kempense derby in 1B: “Tweede plaats kan nog voor Westerlo, Lierse gaat het moeilijk krijgen”
  Voetbal 1B

  Jan Ceulemans blikt vooruit op Kempense derby in 1B: “Tweede plaats kan nog voor Westerlo, Lierse gaat het moeilijk krijgen”

  In 1B ontvangt Lierse Kempenzonen dit weekend de buren uit Westerlo. We vroegen Jan Ceulemans, die als voetballer doorbrak op het Lisp en als trainer jarenlang actief was in ’t Kuipje, om zijn ex-clubs eens onder de loep te nemen. “Westerlo nam door omstandigheden niet de verhoopte start, maar ik vrees dat Lierse in een nog moeilijker parket zit.”
 1. Dokter Maradona verdedigt zichzelf emotioneel: "Diego was het moe om Maradona te zijn"
  Play

  Dokter Maradona verdedigt zichzelf emotioneel: "Diego was het moe om Maradona te zijn"

 2. Ook in Madrid zorgt de kerstsfeer voor drukte in de stad: "Sommige mensen zullen ziek worden"
  Play

  Ook in Madrid zorgt de kerstsfeer voor drukte in de stad: "Sommige mensen zullen ziek worden"