De Paashaas nodigt iedereen uit voor een wandelzoektocht in Lier.
Volledig scherm
De Paashaas nodigt iedereen uit voor een wandelzoektocht in Lier. © Marc Aerts

Paashaas nodigt u uit voor zoektocht door Lier

LierTijdens de hele paasvakantie kan u in Lier meedoen aan een wandelzoektocht doorheen de stad. De eerste duizend deelnemers maken kans op een lekkere beloning in chocolade.

 1. Gemeente neemt eerste elektrische wagen in gebruik: “Voor het leveren van warme maaltijden”

  Gemeente neemt eerste elektri­sche wagen in gebruik: “Voor het leveren van warme maaltijden”

  De zorgcampus van het lokaal bestuur beschikt voortaan over een elektrische wagen voor de bezorging van de warme maaltijden aan huis. Deze maaltijden worden dagelijks vers bereid in woonzorgcentrum Sint-Elisabeth en worden vervoerd in verschillende wagens met voorverwarmde kasten. “De dienst warme maaltijden aan huis levert maandelijks gemiddeld 1.600 lekkere maaltijden af bij de Duffelaars. Daarbij worden drie wagens ingezet, die de komende jaren geleidelijk zullen vervangen worden door elektrische exemplaren. Het eerste exemplaar werd recent in gebruik genomen”, vertelt schepen van Zorg en Technisch Centrum Luc Van Houtven (CD&V). “De binneninrichting werd helemaal afgewerkt door onze eigen technische dienst. Dankzij de bekwaamheid van Kristof, Willy en Jan konden we met beperkt budget de gehele binnenkant van de wagen in orde brengen”.
  Duffel
 2. Van croque uit het vuistje over veggieburger tot de traditionele pannenkoek: op deze vijf adresjes in Lier kunt u zorgeloos smullen met de kids
  PREMIUM

  Van croque uit het vuistje over veggiebur­ger tot de traditione­le pannenkoek: op deze vijf adresjes in Lier kunt u zorgeloos smullen met de kids

  We gaan al eens graag uit eten met het gezin, maar een hele avond aan tafel moeten blijven zitten vinden sommige kinderen dan weer misschien wat minder aangenaam. Geen zorgen! Wij lijsten hier enkele restaurants uit de buurt voor u op, waar u met het hele gezin kan gaan eten en waar aan de kinderen gedacht wordt. Onderstaande restaurants zorgen gegarandeerd voor een fijn tafelmoment met je kroost.
  Lier
 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. Grootste Special Olympics-supporter Piet den Boer kijkt uit naar zijn Nationale Spelen: “Grootste editie hoeft dit niet te zijn, wél de warmste”
  PREMIUM

  Grootste Special Olym­pics-supporter Piet den Boer kijkt uit naar zijn Nationale Spelen: “Grootste editie hoeft dit niet te zijn, wél de warmste”

  Over twee maanden en een week gaan in Mechelen de Nationale Spelen van de Special Olympics van start. Zowat 3.500 atleten zullen zich tijdens het Hemelvaartweekend met elkaar meten. Hun grootste supporter: oud-voetbalcoryfee Piet den Boer (64). We blikken samen met hem vooruit. “Ik was bij de opening van de Wereldspelen in Los Angeles, met Stevie Wonder en Lionel Richie. We gaan proberen in de buurt te komen.” Maar wat heeft Opsinjoorke ermee te maken?
  Mechelen
 3. Fotozoektochten voor fietsers en wandelaars met picknick als afsluiter

  Fotozoek­toch­ten voor fietsers en wandelaars met picknick als afsluiter

  Het toeristisch seizoen wordt in Sint-Katelijne-Waver afgetrapt met twee fotozoektochten, zowel één voor fietsers als één voor wandelaars. Een fietstocht van 20 kilometer leidt je naar Domein Roosendael, dat je verwelkomt in zijn nieuwe bezoekerscentrum, en groentemuseum ’t Grom. Onderweg trakteert de gemeente je een ijsje. De wandelzoektocht toont je de mooiste plekjes van de Hondsbossen en omgeving. De tocht is 5 kilometer lang, met ook hier een ijsje onderweg en de mogelijkheid om in te korten. “Beide fotozoektochten vertrekken en eindigen aan het gemeentehuis. Na de inspanning staat er een lekkere picknick met lokale producten op jou te wachten", klinkt het. De twee fotozoektochten vinden op zondag 23 april plaats, vertrekken tussen 13 en 15 uur. Deelnemen is gratis. Inschrijven is wel verplicht en doe je voor 17 april via de gemeentelijke website of telefonisch via het nummer 015 30 50 00.
  Sint-Katelijne-Waver