De familie Van der Hallen, met papa Nick, mama Stefanie en kinderen Cédric en Haley.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie Van der Hallen, met papa Nick, mama Stefanie en kinderen Cédric en Haley. © Marc Aerts

Ouders blijven niet bij de pakken zitten na diabetesdiagnose zoontje: “Via eigen firma Diacé het leven van diabetici vergemakkelijken”

LierVier jaar geleden werd bij de jonge Lierenaar Cédric Van der Hallen (inmiddels 9) diabetes vastgesteld. Ouders Nick en Stefanie richten daarop het bedrijfje Diacé op, een firma die accessoires produceert om het leven van diabetici te vergemakkelijken. “Intussen werken er zelfs al zeven mensen bij ons.”

  1. Fairtrademarkt (H)eerlijk Katelijne aan Domein Roosendael
    Sint-Katelijne-Waver

    Fairtrade­markt (H)eerlijk Katelijne aan Domein Roosendael

    Aan de toegangspoort van Domein Roosendael vindt op zondag 9 oktober de fairtrademarkt (H)eerlijk Katelijne plaats. Het aanbod gaat van Bloemen en planten – zelfs eetbare bloemen -, geitenkaas en hoeve-ijs tot biologische waterfilters, zaden, limoncello, brei- en haakwerk. “Bij de term ‘fair trade’ denk je misschien meteen aan eerlijke handel met producenten uit het zuiden, maar de term omvat net zo goed aandacht voor onze korte keten of lokale handel. Als trotse FairTradeGemeente zet Sint-Katelijne-Waver haar lokale handelaars dan ook graag in de kijker tijdens (H)eerlijk Katelijne”, klinkt het bij het lokaal bestuur. De markt loopt van 13 tot 17 uur.