De organisatoren van de Oktobervesten in Lier hebben er alvast zin in.
Volledig scherm
De organisatoren van de Oktobervesten in Lier hebben er alvast zin in. © Marc Aerts

Organisatie Oktobervesten brengt Duitse ambiance naar Lier

LierOp zaterdag 22 oktober vindt in Lier de derde editie van de Oktobervesten plaats. Plaats van afspraak is een verwarmde tent op de voormalige concertweide aan de Frederik Peltzerstraat.

 1. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

  Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.
 1. Nieuw openbaar onderzoek, met extra studies, voor nieuwe wijk Borgerwijk: “Buurt hoeft zich geen zorgen te maken”
  PREMIUM
  Sint-Katelijne-Waver

  Nieuw openbaar onderzoek, met extra studies, voor nieuwe wijk Borgerwijk: “Buurt hoeft zich geen zorgen te maken”

  Het openbaar onderzoek voor de nieuwe Borgerwijk in Sint-Katelijne-Waver is donderdag opnieuw opgestart. Nadat buurtbewoners zich zorgen maakten over onder andere de verkeersdrukte en de parkeergelegenheid, voerden projectontwikkelaars CORES Development en Vanhout Projects enkele extra studies uit. Op termijn moet de voormalige zorginstelling plaatsmaken voor 248 appartementen, een publiek park en buurtondersteunende functies.