Wijnbouwer Louis Moons uit Heist-op-den-Berg verwelkomt bezoekers tijdens de Dag van de Landbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Wijnbouwer Louis Moons uit Heist-op-den-Berg verwelkomt bezoekers tijdens de Dag van de Landbouw. © RV

Onze weekendtips voor de Mechelse regio: rondkijken op landbouwbedrijven en kuieren in autovrije straten

Dit weekend is er weer een gevarieerd activiteitenaanbod in de ruime Mechelse regio. Naast nationale organisaties zoals Autovrije Zondag en de Dag van de Landbouw komen ook enkele meer lokale evenementen hieronder aan bod. U zal zich zeker niet hoeven te vervelen.

 1. Berlaars schepencollege verleent vergunning voor bouw van 38 appartementen in centrum, eerdere vergunning werd vernietigd
  Berlaar

  Berlaars schepencol­le­ge verleent vergunning voor bouw van 38 appartemen­ten in centrum, eerdere vergunning werd vernietigd

  Het schepencollege van Berlaar is tegen het advies van hun gemeentelijke omgevingsambtenaar ingegaan en heeft toch groen licht gegeven aan een omgevingsvergunning voor de 38 appartementen, twee kantoren en een ondergrondse parking voor 51 wagens op de voormalige site van Steylaerts in het centrum. De Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigde ondertussen de bouwvergunning van een eerdere aanvraag.
 2. Landbouwer uit Hallaar Koen Staquet klaagt gang van zaken in dossier voetbalclub Molenzonen aan: “Gemeente kondigde aan dat alles rond was, maar grondeigenaars hadden nog niks gehoord”
  Hallaar

  Landbouwer uit Hallaar Koen Staquet klaagt gang van zaken in dossier voetbal­club Molenzonen aan: “Gemeente kondigde aan dat alles rond was, maar grondeige­naars hadden nog niks gehoord”

  “Ik ben het beu om als boeman te worden aanzien. Ik moet mijn grond toch niet ruilen voor iets dat minderwaardig is?” Koen Staquet, landbouwer in hoofdberoep uit Hallaar, is één van de eigenaren en pachter van de gronden op ‘t Spek waar het lokaal bestuur van Heist voetbalclub KFC Molenzonen wil onderbrengen. Het lokaal bestuur deed hem en de andere eigenaren recent een voorstel, waarop niemand uiteindelijk inging. “Maar de deur staat nog open.”
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.