Ontbijt nav Dag van de directeur voor de directie uit Lier
Volledig scherm
Ontbijt nav Dag van de directeur voor de directie uit Lier © Marcel Schoeters

Ontbijt voor de directeur - Directie uit Lier wordt bedankt met een uitgebreid ontbijt

LierOp 31 januari is het dag van de directeur. Dan worden de directeurs en directrices onder de aandacht gebracht voor hun werk in hun school. Naar aanleiding van deze dag organiseerde schepen van Onderwijs Ivo Andries (Open Vld) een ontbijt voor de directie uit Lier om hen extra te bedanken.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Lierse neurowetenschapper Kia (40) krijgt 2 miljoen euro voor onderzoek: “Het is de grootste geldbeurs van Europa die je kan krijgen”
  PREMIUM

  Lierse neuroweten­schap­per Kia (40) krijgt 2 miljoen euro voor onderzoek: “Het is de grootste geldbeurs van Europa die je kan krijgen”

  Kiavash (Kia) Movahedi (40) uit Lier is professor en neurowetenschapper. Voor zijn lopend onderzoek kreeg hij de Consolidator Grant, een prestigieuze Europese geldbeurs. We spreken elkaar in Café ‘t Goed Voorbeeld, aan de overkant waar zijn mama Cherry vroeger restaurant de Nieuwe Schapestal uitbaatte. Kia vertelt hoe hij naar Lier is gekomen en waarom zijn onderzoek deze beurs toegewezen kreeg. “Hopelijk kan ons onderzoek helpen om hersenziektes te bestrijden”, zegt hij.
  Lier