Ook bij busbouwer Van Hool heeft de coronacrisis zijn sporen nagelaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook bij busbouwer Van Hool heeft de coronacrisis zijn sporen nagelaten. © David Legreve

Ongerustheid op de werkvloer van busfabrikant Van Hool stijgt door coronacrisis: “Nog geen weet van naakte ontslagen, maar we blijven alert”

Bij het personeel van busfabrikant Van Hool in Koningshooikt bij Lier is er sinds kort heel wat ongerustheid. Sinds de start van de coronacrisis worden er niet alleen minder bussen geassembleerd, er werd ook minder omzet gemaakt. Er wordt gevreesd voor ontslagen. Vakbonden blijven inmiddels alert. 

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 3. Ronny (72) wint twee gouden medailles op Gran Fondo wielrennen in Italië: “In de zetel zitten is niets voor mij”
  Lier

  Ronny (72) wint twee gouden medailles op Gran Fondo wielrennen in Italië: “In de zetel zitten is niets voor mij”

  72 jaar en twee keer een gouden medaille winnen in het wielrennen: niet veel mensen doen het Ronny Sluyts (72) uit Lier na. Hij nam vorige week deel aan het UCI Gran Fondo in Trento (Italië), en was zowel in de tijdrit als in de wegrit de beste van zijn leeftijdscategorie. Opgeven staat niet in zijn woordenboek, zelfs na een zware val vier jaar geleden. “Zolang ik op het podium sta, blijf ik meedoen.”