Een omgewaaide beuk op de Lierse vesten kreeg een nieuw leven als houtsculptuur. Schepen Bert Wollants poseert bij het kunststukje.
Volledig scherm
Een omgewaaide beuk op de Lierse vesten kreeg een nieuw leven als houtsculptuur. Schepen Bert Wollants poseert bij het kunststukje. © David Legreve

Omgewaaide beuk op vesten krijgt nieuw leven als kunstige zitbank

LierWie al eens wandelt over de Lierse stadsvesten heeft het zeker al opgemerkt: sinds een paar dagen staan er ter hoogte van de Frederik Peltzerstraat enkele in het oog springende zitbanken. Kunstenaar Carving-Koen toverde een omgevallen beuk in opdracht van het Lierse stadsbestuur om tot een paar houten pareltjes. Een sculptuur van een schapenkop mocht in de schapenkoppenstad uiteraard niet ontbreken.

 1. Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen: “Al die verhalen van nabestaanden heb ik nooit écht kunnen loslaten”
  PREMIUM
  Wuustwezel/Brasschaat

  Wim speelde 20 jaar lang ‘Flits!’ op vraag van Ouders van Verongeluk­te Kinderen: “Al die verhalen van nabestaan­den heb ik nooit écht kunnen loslaten”

  Twintig jaar lang stond Wim Geysen uit Wuustwezel met de monoloog ‘Flits!’ op de planken. Dat deed hij op vraag van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Hij toerde langs scholen en kleine en grote theaterzalen in heel Vlaanderen. Al die tijd praatte de theatermaker met ouders, broers en zussen van jongeren die het leven lieten in het verkeer. “Het heeft erin gehakt. Al besef ik ook: ik sta maar aan de zijlijn”, vertelt Wim. Zoon Witse (19) wil zijn verhaal verderzetten.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"