De feitelijke vereniging Recht & Vrijheid gaat enkele initiatieven op poten zetten om de Tweede Wereldoorlog te herdenken.
Op de foto ziet u Christel Van de Plas, Edith Van den Broeck, voormalig Liers burgemeester Marleen Vanderpoorten, Achilles Baeten, Jef Wellens en Ward Adriaans.
Volledig scherm
De feitelijke vereniging Recht & Vrijheid gaat enkele initiatieven op poten zetten om de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Op de foto ziet u Christel Van de Plas, Edith Van den Broeck, voormalig Liers burgemeester Marleen Vanderpoorten, Achilles Baeten, Jef Wellens en Ward Adriaans. © Kristof De Cnodder

Nieuwe vereniging Recht & Vrijheid heeft gevarieerd programma klaar om Tweede Wereldoorlog te herdenken

LierDe nieuwe feitelijke vereniging Recht & Vrijheid heeft in de komende maanden in Lier heel wat activiteiten gepland om de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Eén van de speerpunten in het programma wordt de muziekavond ‘Zing de bevrijding’ op Wapenstilstand.

 1. Twee auto’s botsen tegen elkaar: Vrouw overgebracht naar het ziekenhuis
  Duffel

  Twee auto’s botsen tegen elkaar: Vrouw overge­bracht naar het ziekenhuis

  Bij een verkeersongeval op de Hondiuslaan in Duffel is vrijdag een vrouw gewond geraakt. De vrouw was met haar wagen betrokken bij een aanrijding met een andere auto. De wagen met de vrouwelijke chauffeur slingerde na de botsing weg en kwam tot stilstand tegen een stenen muurtje. Ze moest uit het voertuig worden bevrijd door de brandweer. Na de eerste zorgen werd de vouw overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere verzorging. Haar wagen moest worden getakeld. Door het ongeval werd de rijbaan deels afgesloten voor het verkeer. Het veroorzaakt her en der voor file.
 2. Bijscholing van redders in Duffels zwembad
  Duffel

  Bijscho­ling van redders in Duffels zwembad

  Netwerk Lokaal Sportbeleid vzw organiseert op zondag 5 februari zijn jaarlijkse bijscholingen in het gemeentelijk zwembad van Duffel. De bijscholing bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte, zowel in het water als op het droge. “Deze bijscholingen zijn erkend door Sport Vlaanderen en beantwoorden aan de wetgeving die de redders oplegt minimaal jaarlijks een erkende bijscholingscursus te volgen. Om een geldige bijscholing te volgen en dus het getuigschrift te kunnen ontvangen, moet de zwembadredder in het bezit zijn van het diploma Hoger Redder”, klinkt het. De bijscholing vindt plaats tussen 8 en 12 uur in de Zwem.com aan de Rooienberg. Redders die zich willen bijscholen betalen 55 euro, leden van de vzw 40.