Schepen Ivo Andries (centraal met grijs T-shirt) reed één van de nieuwe routes in samen met enkele fietsvrienden.
Volledig scherm
Schepen Ivo Andries (centraal met grijs T-shirt) reed één van de nieuwe routes in samen met enkele fietsvrienden. © Marc Aerts

Nieuwe fietsroutes langs ‘WK-punten’ officieel ingereden

LierIn het kader van het WK wielrennen, dat tussen 18 en 26 september plaats vindt in ons land, heeft Sport Vlaanderen een aantal nieuwe fietsroutes uitgestippeld. Ook in Lier en omgeving kan er worden gefietst langs enkele zogenaamde WK-punten.

 1. Auteursduo pende levensverhaal van acht opmerkelijke vrouwen neer: “Ook tips voor wie zelf meer wil te weten komen over zijn voormoeders”
  PREMIUM
  Leuven/Lier

  Auteursduo pende levensver­haal van acht opmerkelij­ke vrouwen neer: “Ook tips voor wie zelf meer wil te weten komen over zijn voormoe­ders”

  Maite De Beukeleer (26) uit Lier en Maarten Larmuseau (38) uit Leuven brengen samen het boek ‘In haar voetsporen: op zoek naar onze voormoeders’ uit. In dat werk worden de levensverhalen van acht vrouwen met erg diverse achtergronden gereconstrueerd, onder andere dat van een Liers ‘tante nonneke’. “Maar er is meer: we reiken ook handige tips aan voor wie zelf meer te weten wil komen over zijn of haar voormoeders”, zeggen de auteurs.
 2. Jasper Van Der Heyden (26) is met Klaksvík ongeslagen kampioen van Faeröer Eilanden: “Titel ook mijn verdienste ondanks blessureleed”

  Jasper Van Der Heyden (26) is met Klaksvík ongeslagen kampioen van Faeröer Eilanden: “Titel ook mijn verdienste ondanks blessure­leed”

  Begin dit jaar lichtte Jasper Van Der Heyden, zoon van ex-Rode Duivel en Club Brugge-coryfee Stephan Van Der Heyden, zijn keuze voor de Faeröer Eilanden al toe in deze krant. En die keuze bleek nu ook de juiste, want afgelopen weekend kroonde de 26-jarige winger zich voor het eerst in zijn carrière tot kampioen met het lokale Klaksvík. Omwille van blessureleed was het aandeel van Van Der Heyden kleiner dan hij zelf had gehoopt, maar de cijfers spreken voor zich. Met nog drie wedstrijden op het programma is Klaksvík na 22 zeges en 2 gelijke spelen nog steeds ongeslagen.
 3. Na een reeks van vijf overwinningen slaagt Lyra-Lierse er niet in te winnen van staartploeg Tongeren: “Terug met de voeten op de grond, maar het was inderdaad net iets te weinig”

  Na een reeks van vijf overwinnin­gen slaagt Ly­ra-Lier­se er niet in te winnen van staart­ploeg Tongeren: “Terug met de voeten op de grond, maar het was inderdaad net iets te weinig”

  Geen zesde driepunter op een rij voor Lyra-Lierse. En dat kan je toch wel een verrassing noemen, want de tegenstander, KSK Tongeren, stond op een derde laatste plaats in de rangschikking. Het bleef 0-0, omdat Lyra-Lierse zichzelf niet was, onherkenbaar bijna. Weinig, bijna niets lukte, in offensief opzicht dan toch. Aan beide zijden van het terrein bleven de verdedigers baas over de aanvallers. De brilscore bleef op het bord.