De rechtbank van Mechelen
Volledig scherm
De rechtbank van Mechelen © David Legreve

Nederlander (25) staat terecht voor heling van gestolen voertuigen: “Dit is een typisch voorbeeld van een onderzoek waarin men van een garnaal een tonijn probeert te maken

LierJamal T., een 25-jarige Nederlander, riskeert een celstraf van 40 maanden effectief. Hij stond vandaag en na een onderzoek van ruim drie jaar, terecht voor heling van gestolen voertuigen en lid te zijn geweest van een internationale autozwendel.

 1. HOE ZOU HET NOG ZIJN MET… Luc Bosmans (50), die 5 jaar geleden als KV-fan inviel als scheidsrechter tijdens de Beker van België: “Dit had ook heel fout kunnen aflopen”
  PREMIUM
  Mechelen

  HOE ZOU HET NOG ZIJN MET… Luc Bosmans (50), die 5 jaar geleden als KV-fan inviel als scheids­rech­ter tijdens de Beker van België: “Dit had ook heel fout kunnen aflopen”

  Het moet bij zowat elke KV-fan die er op 29 november 2017 bij was tijdens de achtste finale van KV Mechelen tegen KRC Genk, in het geheugen staan gegrift. Uit de speakers van Achter de Kazerne weerklonk plots de boodschap: “Zijn er scheidsrechters aanwezig in het stadion?” Nog voor het gelach van de supporters uitdoofde, stond Luc Bosmans, scheidsrechter in het provinciaal voetbal en Mechelen-supporter, al op het veld én klaar om zijn verantwoordelijkheid op te nemen. “Toeval of niet, afgelopen weekend heb ik het nog een keertje gedaan”, vertelt Luc.
 2. Klachten wegens examenvragen in ruil voor naaktfoto's in school in Lier: Antwerps parket opent onderzoek
  Play
  Lier

  Klachten wegens examenvra­gen in ruil voor naaktfo­to's in school in Lier: Antwerps parket opent onderzoek

  De directie van het Sint-Aloysiusinstituut in Lier voert een onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag door een leerkracht. Dat is bevestigd aan onze radiocollega’s van Joe en Q. Verschillende leerlingen van de beroepsopleiding verpleegkunde (HBO5) dienden een klacht in nadat een leerkracht examenvragen zou hebben verstrekt in ruil voor naaktfoto’s. Het Antwerps parket opent een onderzoek.