Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © David Legreve

Man plaatste intieme foto’s zonder toestemming van vrouw (29) op wraakwebsite: “Deze impact mag je helmaal niet onderschatten”

LierEen jonge vrouw uit Lier heeft zich maandag burgerlijke partij komen stellen tegen een 31-jarige man. Die had volgens het parket vijf foto’s op een wraakwebsite geplaatst. “Sindsdien is ze zich helemaal anders gaan gedragen”, aldus haar advocaat. Het parket eist een celstraf van 6 maanden.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Gerecht stelt deskundige aan om dertiger te onderzoeken na openbare zedenschennis
  Lier

  Gerecht stelt deskundige aan om dertiger te onderzoe­ken na openbare zedenschen­nis

  De rechter in Mechelen heeft een gerechtspsychiater aangesteld om een 33-jarige man uit Nijlen te onderzoeken. De dertiger stond vorige maand terecht voor openbare zedenschennis. Zo werd hij eind maart 2020 opgemerkt door de politie van Lier toen hij zichzelf aan het bevredigen was in de Kanaalstraat. De man gaf de feiten meteen toe. “Dit omwille van de combinatie van het goede weer, mijn liefde voor pornografie en de nood voor sperma te lozen”, klonk het destijds bij de dertiger. Gelet op zijn verklaringen, maar ook omwille van zijn vreemde houding tijdens het verhoor, werd er vorige maand gevraagd om een deskundige aan te stellen. De verdediging verzette zich daar niet tegen. “Hij heeft schizofrenie en krijgt waanbeelden die hem aanzetten tot deze gedragingen te plegen. Dit zijn gedragingen die niet aansluiten aan wie hij is”, repliceerde zijn advocaat. De zaak wordt verder gezet op 28 maart.