Sophie Meeus en haar zoon met autisme Illias
Volledig scherm
PREMIUM
Sophie Meeus en haar zoon met autisme Illias © rv

Mama van tiener met autisme organiseert dansfeest voor jongeren met beperking: “Hoog tijd dat zij ook eens in de schijnwerpers staan”

LierIn haar dagelijks leven is Sophie Meeus (35) eigenaar van haar eigen schoonheidssalon. Daar staat het werk even op pauze, want momenteel stopt ze al haar tijd en energie in haar groot evenement: 1000 dromen in één nacht, een dansfeest voor jongeren met een beperking. Ze is zelf mama van een veertienjarige tienerzoon met een zware vorm van autisme: “Het is ontstaan door het gebrek aan en de vraag naar, maar vooral vanuit mijn mamahart.”

 1. Lierse neurowetenschapper Kia (40) krijgt 2 miljoen euro voor onderzoek: “Het is de grootste geldbeurs van Europa die je kan krijgen”
  PREMIUM

  Lierse neuroweten­schap­per Kia (40) krijgt 2 miljoen euro voor onderzoek: “Het is de grootste geldbeurs van Europa die je kan krijgen”

  Kiavash (Kia) Movahedi (40) uit Lier is professor en neurowetenschapper. Voor zijn lopend onderzoek kreeg hij de Consolidator Grant, een prestigieuze Europese geldbeurs. We spreken elkaar in Café ‘t Goed Voorbeeld, aan de overkant waar zijn mama Cherry vroeger restaurant de Nieuwe Schapestal uitbaatte. Kia vertelt hoe hij naar Lier is gekomen en waarom zijn onderzoek deze beurs toegewezen kreeg. “Hopelijk kan ons onderzoek helpen om hersenziektes te bestrijden”, zegt hij.
  Lier
 1. Van croque uit het vuistje over veggieburger tot de traditionele pannenkoek: op deze vijf adresjes in Lier kunt u zorgeloos smullen met de kids
  PREMIUM

  Van croque uit het vuistje over veggiebur­ger tot de traditione­le pannenkoek: op deze vijf adresjes in Lier kunt u zorgeloos smullen met de kids

  We gaan al eens graag uit eten met het gezin, maar een hele avond aan tafel moeten blijven zitten vinden sommige kinderen dan weer misschien wat minder aangenaam. Geen zorgen! Wij lijsten hier enkele restaurants uit de buurt voor u op, waar u met het hele gezin kan gaan eten en waar aan de kinderen gedacht wordt. Onderstaande restaurants zorgen gegarandeerd voor een fijn tafelmoment met je kroost.
  Lier
 2. Bim Bam Beieren: 5 keer genieten van een heerlijk paasontbijt in Mechelen en omstreken
  PREMIUM

  Bim Bam Beieren: 5 keer genieten van een heerlijk paasont­bijt in Mechelen en omstreken

  Pasen komt er weer aan en dat is het moment bij uitstek voor een brunch of ontbijt met de hele familie. Zowel op paaszondag als -maandag organiseren verschillende horecazaken maar ook verenigingen een paasontbijt om jou op je wenken te bedienen. Onze redactie zocht voor jou een aantal adresjes uit in Mechelen en omstreken waar je heerlijk kan smullen van eitjes en ander lekkers. Van Passade in Mechelen tot een aan huis geleverde ontbijtmand in Putte: op deze vijf plekken in de ruime regio rond Mechelen vier jij Pasen.