Marc Van den Eynde, Hugo De Bot, Greet Vervloet en Jan Hauwaert tonen het jubileumboek over honderd jaar sociale huisvesting in Lier.
Volledig scherm
Marc Van den Eynde, Hugo De Bot, Greet Vervloet en Jan Hauwaert tonen het jubileumboek over honderd jaar sociale huisvesting in Lier. © David Legreve

Lierse Maatschappij voor de Huisvesting viert honderdste verjaardag met expo en boek: “Ook Walter Grootaers en Fatma Taspinar groeiden op in sociale woning”

LierDe Lierse Maatschappij voor de Huisvesting (LMH) bestaat in 2021 exact honderd jaar en dat wordt in de komende periode in de kijker gezet. Zo pakken LMH en de stad Lier uit met een tentoonstelling, een boek en enkele gegidste wandelingen en fietstochten doorheen de stad.

 1. Belgische punkpionier Funeral Dress viert 35ste verjaardag met concerten: “Meer dan 200 shows in de Verenigde Staten. Niemand anders in België kan dat zeggen”
  Heist-op-den-Berg/Herentals/Vorselaar

  Belgische punkpio­nier Funeral Dress viert 35ste verjaardag met concerten: “Meer dan 200 shows in de Verenigde Staten. Niemand anders in België kan dat zeggen”

  Punkband Funeral Dress viert binnenkort zijn 35ste verjaardag, zij het met een jaartje uitstel, met concerten in Heist-op-den-Berg en Vorselaar. Frontman Dirk Peeters (57 jaar), een Heistenaar die al 20 jaar in Herentals woont, is de oprichter en het enige originele bandlid. Een verhaal van een mislukte rockrally als debuutshow tot uitverkochte zalen in de Verenigde Staten. “Wij werden zot verklaard toen we op café verkondigde dat we punk gingen spelen.”
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Geen kerstmarkt in Berlaar: “Gebruiken budget dit jaar liever voor andere kerstacties”
  Berlaar

  Geen kerstmarkt in Berlaar: “Gebruiken budget dit jaar liever voor andere kerstac­ties”

  In Berlaar zal er deze eindejaarsperiode nog geen kerstmarkt met kerstshopping plaatsvinden. Omwille van de coronamaatregelen kiest het lokaal bestuur dit jaar voor de ondersteuning van verschillende kerstacties. “Het was dan een moeilijke keuze om ook dit jaar nog geen kerstmarkt te organiseren”, verduidelijkt burgemeester Walter Horemans (CD&V). “We zaten hierover de afgelopen weken meermaals samen, ook met de veiligheidsdiensten, en daarbij kwamen er onder de huidige coronamaatregelen toch een aantal praktische moeilijkheden naar boven.” De kerstmarkt vindt steeds plaats in het centrum van Berlaar, waar ook heel wat inwoners wonen. “Dat maakt het niet evident om met het Covid Safe Ticket te werken, omdat er zo tientallen extra ingangen zijn. Dat betekent dat we maatregelen, zoals het dragen van een mondmasker, zouden moeten invoeren, wat het gezellige karakter van het evenement ondermijnt. Uitwijken naar een andere locatie is dan weer niet zo’n goede optie voor de handelaars rond het dorpsplein. Omdat de coronaperiode ons leerde dat maatregelen ook nog kunnen wijzigen, gebruiken we het voorziene budget daarom dit jaar liever voor de ondersteuning van andere kerstacties.”
 3. Landbouwer uit Hallaar Koen Staquet klaagt gang van zaken in dossier voetbalclub Molenzonen aan: “Gemeente kondigde aan dat alles rond was, maar grondeigenaars hadden nog niks gehoord”
  Hallaar

  Landbouwer uit Hallaar Koen Staquet klaagt gang van zaken in dossier voetbal­club Molenzonen aan: “Gemeente kondigde aan dat alles rond was, maar grondeige­naars hadden nog niks gehoord”

  “Ik ben het beu om als boeman te worden aanzien. Ik moet mijn grond toch niet ruilen voor iets dat minderwaardig is?” Koen Staquet, landbouwer in hoofdberoep uit Hallaar, is één van de eigenaren en pachter van de gronden op ‘t Spek waar het lokaal bestuur van Heist voetbalclub KFC Molenzonen wil onderbrengen. Het lokaal bestuur deed hem en de andere eigenaren recent een voorstel, waarop niemand uiteindelijk inging. “Maar de deur staat nog open.”